Putin bate cu pumnul în masă. Impune condiții Statelor Unite

Putin bate cu pumnul în masă. Impune condiții Statelor Unite

Convorbirile Putin-Trump nu pot fi divulgate fără aprobarea poporului rus, a precizat Kremlinul

Kremlinul a declarat luni că Washingtonul va avea nevoie de „consimțământul Rusiei”  pentru a publica transcrieri ale apelurilor telefonice între președintele american Donald Trump și omologul său rus Vladimir Putin.

Congresul american este hotărât să obțină accesul la apelurile lui Trump către Putin și către alți lideri mondiali, a declarat duminică președintele Comitetului de Informații al Camerei SUA, citând îngrijorări cu privire la faptul că președintele republican ar fi putut pune în pericol securitatea națională.

Întrebat în legătură cu aceste comentarii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor, citat de Moscow Times, că Rusia ar fi pregătită să discute problema cu Washingtonul „dacă SUA ar trimite un semnal Moscovei” , dar că aceste dezvăluiri nu sunt o practică diplomatică curentă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Bineînțeles, publicarea lor nu este într-o anumită măsură posibilă decât cu acordul reciproc al părților”, a declarat Peskov. „Pentru a fi mai precis, poate că practica diplomatică în general nu are în vedere publicarea lor. Dacă există semnale americane, le vom discuta”, a adăugat el.

Camera Reprezentanților din Congresul american, dominată de democrați, a deschis săptămâna trecută o anchetă privind demiterea lui Donald Trump în urma unei plângeri a unui „lansator de alertă” în care se susținea că Trump a solicitat intervenția Ucrainei împotriva rivalului său democrat Joe Biden, în propriul său interes politic.

Casa Albă a lansat o notă care rezuma apelul telefonic al lui Trump cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, la 25 iulie, după ce acuzațiile democraților au declanșat o furtună politică internă în Statele Unite.