Joi a trecut termenul lui Putin cu privire la  bonusurile de până la 80.000 de ruble (1.100 USD) tuturor medicilor care tratează pacienți cu Covid-19.

Premierul rus a recunoscut în această săptămână că autoritățile regionale au plătit doar 4,5 miliarde de ruble (57 de milioane de dolari) din cele 27 de miliarde de ruble (343 de milioane de dolari) în fonduri de la guvernul federal.

Însă lucrătorii ambulanți din regiunea Kemerovo au declarat într-un mesaj video pentru Putin că au fost plătiți doar cei care internează pacienți cu cazuri confirmate.

„Toți ceilalți au rămas fără bani”, au spus lucrătorii ambulanței din orașul Anzhero-Sudzhensk situat la aproape 4.000 de kilometri est de Moscova.

„Dacă plățile sunt scadente, de ce nu sunt livrate corect? De ce trebuie să dovedim mereu ceva tuturor? ” a spus un muncitor.

Echipajele de la ambulanță s-au plâns, de asemenea, că trebuie să refacă salopetele de protecție și să-și coase propriile măști de față.

Ei au avertizat că vor intra în greva foamei lunea viitoare în cazul în care nu sunt plătiţi. Reprezentantul guvernatorului Kemerovo, Serghei Tsivilev, a declarat că a primit plângerea lor și că „lucrează la ea”.

Autoritățile regionale de sănătate au declarat că echipajele de pe ambulanță nu se califică pentru bonusuri, deoarece nu se ocupă direct de pacienții cu Covid-19.

Vineri, Putin și-a reiterat apelurile pentru a plăti medicii în întregime și a promis să revină la problemă săptămâna viitoare.

Rusia  este pe locul doi după SUA la numărul de infecții cu coronavirus,  262.843 de cazuri confirmate începând de vineri, notează themoscowtimes.