„Din nefericire, colegii noștri europeni, a căror independență ne dorim să se reflecte în acțiunile lor, nu sunt foarte pregătiți pentru aceasta și urmează SUA chiar și atunci când este împotriva intereselor lor”, a declarat Lavrov. „Un exemplu: votarea împotriva rezoluției rusești în sprijinul menținerii tratatului INF”.

”Am auzit preocupări despre ieșirea unilaterală a SUA din acest Tratat în Europa. Cu toate acestea, întreaga UE a votat împoriva ofertei noastre, care este, în principiu, în favoarea încetării existenței Tratatului INF și în favoarea amenințării recurente a plasării rachetelor americane în Europa, interzisă în temeiul acestui tratat”, a mai spus ministrul de externe.

„Următorul pas, bineînțeles, ar fi răspunsul Federației Ruse", a subliniat diplomatul rus. "Nu este alegerea noastră, dar capitalele UE trebuie să înțeleagă amenințarea la adresa securității europenilor însăși”.

Potrivit lui Lavrov, decizia țărilor UE de a vota împotriva rezoluției Rusiei nu poate fi explicată decât prin „o solidaritate eronată”, potrivit TASS.

 

Te-ar putea interesa și: