Evenimentul Zilei > Actualitate > Puia, proxenet român la Milano, trădat de pasiunea pentru restaurantele de lux
Puia, proxenet român la Milano, trădat de pasiunea pentru restaurantele de lux

Puia, proxenet român la Milano, trădat de pasiunea pentru restaurantele de lux

De la restaurantele cu stea la cantina închisorii. Un proxenet român periculos, căutat de autoritățile din Italia, a fost prins datorită pasiunii sale pentru restaurate de lux, unde plătea cu cardul. Mihai Stoica, zis Puia, 39 de ani, a fost condamnat în 2017 de Curtea de Apel din Milano la 13 ani închisoare pentru exploatarea unor prostituate, violențe și sechestru de persoană, dar era de negăsit.

Carabinierii de la comandamentul provincial din Milano l-au identificat după urmele electronice: proxenetul plătise cu cardul la un restaurant de lux, scrie Gazeta Românească.

Stoica, condamnat în urma unei anchete privind o organizație internațională activă în Italia, Olanda, Franța, Elveția și Belgia, avea rolul de “paznic” al prostituatelor, în cadrul grupului de infractori care gestiona zona de nord din Milano. Răpirea persoanei de care este vorba în sentință se referă la obiceiul de a izola fetele care nu plăteau, de a le tăia contactele cu restul lumii, cu retragerea pașaportului și amenințări cu moartea.

Faptele au avut loc între 2008 și 2010. În aprilie 2017 Stoica a fugit din Italia, chiar înainte de sentință.

Anchetatorii, care au primit misiunea de a-l găsi în februarie 2018, au reușit să o găsească pe partenera infractorului, care locuiește în Spania. Urmând tranzacțiile cărții sale de credit, și-au dat seama că cel căutat frecventa restaurantele din Oviedo. Când și-a dat seama că este în pericol, cel urmărit a plecat din Spania cu o mașină de închiriat (întotdeauna plătită cu cardul) și a ajuns în România. Carabinierii au transmis informația colegilor de la Poliția Română, care au pus mâna pe el. La finalul lunii aprilie, Stoica a fost încătușat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: