Evenimentul Zilei > Actualitate > Psiholog cu diplome false, angajat 20 de ani. Este fosta soție a unui șef din Poliție
Psiholog cu diplome false, angajat 20 de ani. Este fosta soție a unui șef din Poliție

Psiholog cu diplome false, angajat 20 de ani. Este fosta soție a unui șef din Poliție

Fosta soție a fostului șef al IPJ Dâmbovița a fost angajată ca psiholog, timp de 20 de ani, la un spital din Târgoviște, pe baza unor diplome false.

Scandalos! Fosta soție a fostului șef al Poliției Dâmbovița a fost angajată ca psiholog, timp de 20 de ani, la un spital din Târgoviște, în baza unei diplome false.

Falsul psiholog a fost soția fostului șef al Poliției Dâmbovița Sorin Păun, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. Ea este bănuită de înşelăciune şi exercitarea fără drept a profesiei.

Cine este Sorin Păun, fostul soț al falsului psiholog

Sorin Păun a devenit cunoscut în toată țara după episodul cu Liviu Dragnea. Pe când era se afla la conducerea Poliției Județene, în mai 2019, la Târgoviște a avut loc un miting PSD la care a luat parte Dragnea, pe atunci președinte PSD.  Locuitorilor li s-a cerut să spună „parola” pentru a li se da voie să înainteze spre oraș.

Sorin Păun a fost împuternicit la comanda IPJ Dâmbovița în martie 2019, până în luna noiembrie a aceluiași an. Potrivit presei locale, el s-a pensionat în noiembrie 2019, la vârsta de 49 de ani.

Păun se afla la conducerea Poliției Dâmbovița la momentul mitingului PSD, din 19 mai 2019. Atunci au apărut imagini care arătau că polițiștii nu le-au permis oamenilor să intre în oraș dacă nu mergeau la evenimentul organizat de partid.

Mai mult, oamenilor li s-a cerut să spună parola pentru a li se da voie să înainteze spre oraș. IPJ Dâmbovița a declarat că a luat decizia de a solicita o parolă „pentru a facilita accesul autovehiculelor în zona stabilită pentru miting”. Instituția a negat însă că ar fi solicitat oamenilor parolă pentru a intra în oraș.

IGPR: Falsul psiholog a completat 1.381 fișe de observare/evaluare

Potrivit anchetatorilor care cercetează dosarul, femeia ar fi reușit să lucreze ca psiholog la Spitalul Județean din Târgoviște, în baza unei diplome de licență falsificate timp de 20 de ani (1999 – 2019). În 2019, ea a demisionat din spital, au declarat aceleași surse judiciare.

Conform Poliției Române, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, ea ar fi fost desemnată să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică ale unității medicale. Desemnarea ei s-a făcut prin decizii ale conducerii spitalului.

„Astfel, aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora. Gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.

Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog, s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei.  Acesta reprezintă contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019″, a precizat Poliția Română.  Polițiștii efectuează două percheziţii domiciliare în Târgovişte. Femeia ar urma să fie dusă la audieri la Parchetul General.

Falsul psiholog a produs prejudicii de 367.990 lei

„Prejudiciul va fi calculat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză”, mai precizează IGPR.

Persoana cercetată va fi condusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru desfăşurarea activităţilor de urmărire penală. Psihologul bănuit de înşelăciune şi exercitarea fără drept a profesiei nu este membru al Colegiului Psihologilor din România, a anunțat instituția.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.