Evenimentul Zilei > Politica > PSD va analiza sancționarea lui Ponta la Sinaia
PSD va analiza sancționarea lui Ponta la Sinaia

PSD va analiza sancționarea lui Ponta la Sinaia

O parte din liderii județeni ai PSD intenționează să-i propună liderului partidului, Liviu Dragnea, într-o ședință care va avea loc joi la Sinaia, o formă de „sancționare simbolică” a fostului premier Victor Ponta

În PSD circulă două teorii despre Ponta. „Am auzit tot felul de variante (…) că el speră ca Guvernul să aibă rezultate proaste, ca România să aibă rezultate economice proaste spre finalul anului, să apară nervozitate foarte mare în populație și să creeze o mișcare naționalistă, la care să adere și unii membri PSD”, a dezvălui, duminică, președintele partidului, Liviu Dragnea.

Al doilea scenariu vânturat în PSD este că Ponta își pregătește revenirea la vârful partidului în cazul în care Dragnea va fi condamnat cu executare în dosarul în care este trimis în judecată.

Surse din conducerea PSD au relatat EVZ că vor solicita o analiză oficială a partidului referitoare la atitudinea din ultimele săptămâni a fostului premier Ponta. Discuția este așteptată să aibă loc joi, la Sinaia, unde conducerea centrală a partidului se întâlnește cu liderii organizațiilor județene. „Ar merita o sancțiune simbolică”, spun sursele citate. Un alt curent de opinie din PSD consideră că Ponta nu ar trebui sancționat. „Se va victimiza și va avea mai multă muniție. Unii trebuie lăsați să fiarbă în sucul propriu”, spun sursele citate.

Dragnea vede un complot

Liderul PSD vede „o anumită coordonare” între criticile pe care i le aduce Victor Ponta și anchetele din presă. “Păi am văzut: domnul Victor Ponta, domnul Traian Băsescu, din când în când domnul Daniel Constantin, jurnaliști de la EVZ, de la B1, Hotnews, alte siteuri, alte publicații (…) Unii zic că ar fi o coordonare de la SRI. Îmi vine greu să cred. Alții zic că ar fi o coordonare și o comandă de la Soros”, a spus el.

Ponta lovește cu SRI

Fostul premier a reacționat spunând că Dragnea lansează “minciuni, prostii, murdării și aberații” și că acesta nu este deloc străin de SRI. Ponta a scris pe Facebook că Liviu Dragnea îi ducea sticle de vin „Opus One” fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea și că cei doi erau prieteni. „Evenimentul zilei” a relatat că Dragnea juca tenis cu șefii SRI George Maior și Florian Coldea, alături de Victor Ponta, Gabriel Oprea și Vasile Dîncu.

Întrebat dacă îi ducea sticle cu vin lui Coldea, Dragnea a evitat răspunsul, spunând doar că „nu este nici naș, nici fin” cu Coldea, așa cum Ponta era în relații de rudenie cu fostul director SRI, George Maior.