Evenimentul Zilei > Politica > PSD, sfâșiat de luptele interne! Un greu din „brigada veche” atacă conducerea. „Subordonarea este atât de evidentă încât…”
PSD, sfâșiat de luptele interne! Un greu din „brigada veche” atacă conducerea. „Subordonarea este atât de evidentă încât…”

PSD, sfâșiat de luptele interne! Un greu din „brigada veche” atacă conducerea. „Subordonarea este atât de evidentă încât…”

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, unul dintre oamenii de bază ai fostului lider al partidului, Liviu Dragnea, pornește un război cu actuala conducere.

Arsene susține că subordonarea social-democraților față de Guvernul Orban este „prost orchestrată” și că ”insultă inteligența oricui mai are un neureon functional”.

„Libertatea și dreptul la liberă exprimare sunt principii fundamentale ale democrației! Caracatița corupției și manipulării, reprezentată de actuala guvernare, continuă să-și întindă tentaculele și spre acapararea PSD.

Subordonarea este atât de evidentă și atât de prost orchestrată, încât pare o regie ieftină, care insultă inteligența oricui mai are un neuron funcțional.

Nu voi permite așa ceva! Nu vom permite! Suntem prea mulți să mai tăcem și să ne subordonăm unora deveniți, peste noapte, obedienți la alți stăpâni, aceștia nefiind poporul. Eu: NU! Noi: NU! Și suntem mulți!

Aceste lepre galbene ne-au îndatorat, ne-au furat, ne-au trădat și și-au bătut joc de o țară întreagă. Încrederea românilor a fost zdruncinată, iar PSD are datoria și obligația morală să lupte pentru drepturile cetățenilor și să se comporte ca un partid de opoziție adevărat!

Este clar că nu suntem pe direcția bună! Nu eu! Nu noi! Dar partidul nostru, PSD, este acuzat astăzi de trădare pe nedrept! De către oamenii care ne-au votat, de către românii care așteaptă de la noi să-i apărăm de acești guvernanți care vor să instaureze DICTATURA în România! Nu este de vină un întreg partid pentru deciziile profund greșite ale unora care îl conduc vremelnic!

Am fost și voi rămâne liber în gândire, conștiință, un om politic asumat și care întotdeauna va spune ce crede și ce simte! Si astăzi spun apăsat că partidul nostru nu este pe calea dreaptă, pe drumul bun.

Tu? Voi?”, a transmis, pe Facebook, Ionel Arsene.

Război total pentru putere în PSD. Vorbe grele și amenințări între tabere

Fostul ministrul al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a dat de înțeles că va lua parte la lupta pentru fotoliul de președinte al PSD.

Eugen Teodorovici a postat un mesaj pe Facebook, în care a vorbit despre revenirea la guvernare a social-democraților, dar și despre rolul viitorului președinte al partidului.

Astfel, fostul ministru al Finanțelor ar putea fi competitorul direct al lui Marcel Ciolacu, actualul lider PSD, la Congresul social-democraților, eveniment ce va avea loc la sfărșitul lunii.

„Dacă înțeleg să îmi asum funcția de președinte al PSD, înțeleg să-mi asum inclusiv istoria sa, cu bune și cu rele, cu liderii, cu membrii, cu simpatizanții săi, cu greșelile, dar mai ales, cu reușitele care îi aparțin și care au făcut, la un moment dat, ca România să conteze.

Nu putem rămâne în opoziție doar pentru a capitaliza – eventual – politic. PSD are capacitatea și profesioniștii necesari pentru a conduce această țară așa cum a mai făcut-o de-a lungul vremii. Sunt acele guvernări cu care ne mândrim acum și care au adus bunăstare românilor, dar au și pus România pe harta lumii democratice și au adus-o în UE”, a fost mesajul scris de Eugen Teodorovici pe Facebook.

Însă, acesta a fost luat în colimator de către secretarul general interimar PSD, Paul Stănescu. „Teodorovici este un aventurier politic, incapabil să se gândească la PSD”, a răspuns în numele actualei conduceri.

Stănescu a mai spus că Teodorovici este preocupat să vâneze funcții, „o calamitate atunci când s-a aflat la conducerea partidului”. „În loc să fie preocupat ca PSD să câştige alegerile, încearcă să destabilizeze partidul şi să vâneze în continuare funcţii”, a mai spus Paul Stănescu.

Intervenția lui Paul Stănescu l-a deranjat pe Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor. „Când simți că pierzi controlul, ataci public fără să te uiți în jurul tău. Paul Stanescu & Co s-au trezit șefi peste Partid și se cred atotputernici. Când un membru PSD își permite să aibă propria opinie, să nu fie de acord cu Paul Stanescu & Co, devine „un aventurier politic” care e ”preocupat doar de funcții”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: