Liberalii vor să depună miercuri moțiunea. În ultima perioadă, Opoziția s-a organizat, a format o trupă de șoc în care fiecare membru are obligația să convingă alți parlamentari să voteze textul moțiunii. Liderul PMP, Eugen Tomac, care a eșuat chiar în cadrul Opoziției cu propria moțiune, s-a adaptat și a acceptat textul liberalilor. El spune că „am contribuit și noi la moțiune” și că interesul este să pice Guvernul Dăncilă, că nu se cramponează de orgolii personale.

În schimb, liberalii nu au același succes cu politicienii UDMR. Chiar ieri, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, au existat câteva coliziuni între cele două tabere. Lidera de grup a liberalilor, Raluca Turcan, a declarat, pentru EVZ, că nu a mai cerut revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al forului legislativ deoarece „revocarea a fost votată săptămâna trecută”. În schimb, a cerut revocarea lui Florin Iordache și a lui Eugen Nicolicea din funcțiile de vicepreședinți. La rândul lui, liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, a cerut revocarea liberalului Marilen Pirtea, care este tot vicepreședinte.Toate cererile au fost respinse.

Raluca Turcan a acuzat UDMR că nu i-a lăsat pe liderii de grup să facă propuneri și să ia cuvântul, în condițiile în care liderii de grup sunt invitați la ședința BP. Contactat de EVZ, Seres Denes (chestor, UDMR) a spus că a respectat Regulamentul Camerei. „Conform acestuia, propunerile de revocare pot fi făcute doar de liderii grupurilor parlamentare care i-a propus în funcții. Nu se poate vorbi despre un abuz, am respectat Regulamentul. Pot să ceară revocarea, dar să o facă potrivit legii”, a afirmat Seres. Asta înseamnă că miercuri, când deputații se vor întruni în plen, este posibilă o nouă lovitură, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută.

Deputații PNL și USR au decis să nu mai participe la ședințele de plen conduse de Liviu Dragnea și Florin Iordache.