Evenimentul Zilei > Politica > PSD se teme de declanșarea unui conflict interetnic în România. Declarațiile purtătorului de cuvânt al partidului
PSD se teme de declanșarea unui conflict interetnic în România. Declarațiile purtătorului de cuvânt al partidului

PSD se teme de declanșarea unui conflict interetnic în România. Declarațiile purtătorului de cuvânt al partidului

Purtătorul de cuvânt al PSD a vorbit despre suspendarea protocolului cu UDRM. Lia Olguța-Vasilescu susține că pentru social-democrați această problemă este secundară, prioritară fiind prevenirea unui conflict interetnic în România.

„Toate aceste conflicte trebuie rezolvate, indiferent despre cine este vorba pentru că nu-și dorește nimeni conflicte interetnice în România. Noi am avut un protocol de colaborare cu UDMR, dar ei nu au votat absolut toate proiectele. Noi nu discutăm aici despre protocol sau inexistența acestui protocol. Vorbim despre rezolvarea unei probleme. Eu sunt absolut convinsă că, într-un fel sau altul,acest conflict se va rezolva”, a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3

Confirmarea ruperii protocolului de colaborare dintre UDMR și alianța PSD-ALDE a fost făcută, joi, chiar de către liderul maghiarilor Kelemen Hunor. Amploarea scandalului legat de cimitirul de la Valea Uzului a făcut ca maghiarii să întrerupă colaborarea cu alianța de guvernare, înainte de alegerile europarlamentare, ei dorind să facă acest lucru oricum după 26 mai.

Cel mai probabil, liderii UDRM s-au gândit și la faptul că nu vor putea să atingă pragul de 5 % necesar pentru a intra în Parlamentul European. Majoritatea sondajelor de opinie arată că UDRM înregistrează un scor ușor mai mic de 5 %.