„Relația între cei doi lideri (…) nu mai există cale de împăcare, doar război total, fratricid. Au ieșit destul de chinuiți la conferința aia la 11 noaptea. Tudose câștiga detașat dacă nu făcea trei erori, care puteau să îi fie chiar fatale. Vedeți, sunt niște tabuuri la PSD. E ca si cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului cand faci trimiteri la Bruxelles sau DNA. Mai bine te împuști, te arunci de la geam, dar să nu rostești "DNA" si "Bruxelles" sau “Ambasade”. A treia, evident, Iohannis. Astea sunt cele trei teme sensibile la PSD și pe care e bine sa nu le aduci niciodată în discuție”, a spus deputatul independent.

„Cu o seară înainte, premierul Tudose a simțit nevoia să meargă la Gâdea, la Antena 3, și să facă niște confesiuni. Din punct de vedere imagologic și al percepției de către activul de partid a fost o apariție catastrofală. Vorbea despre problemele penale ale doamnelor ministru. 'Bă, sunt penale, trebuie să plece'. 'Stai așa, că nu avem probleme penale, noi am asimilat penalii la noi și chiar i-am pus sus, în vârful piramidei'. Apoi când Bruxelles-ul exprimă niște opinii e ca și cum sunt legi pentru noi. 'Adică ce faci mai? Iar vin cancelariile europene, ne fac nouă sau ne desfac guverne? Sau DNA-ul la fel? Adică își pune DNA-ul sau binomul miniștri? Nu domnule, noi suntem independenți, ne luptăm de la egal la egal și cu Bruxelles-ul și cu binomul. Și mai nou și cu Iohannis'”, a adăugat el.

“A doua zi, ca si cum n-ar fi fost de ajuns gafa de comunicare de la Antena 3, s-a dus la Ford și s-a lăsat mângâiat pe creștet de către Iohannis, 'Dl Tudose e un baiat bun în care am încredere, o să facă treabă'. 'Ce faci băi, te-ai vândut lui Iohannis? Adică și cu Bruxelles, și cu binomul, și cu Iohannis, e prea mult'. În CEX-ul acela, când s-au tăiat legăturile telefonice, s-au spus vorbe grele, tradatorul, acoperitul”, a mai spus Remus Borza.

Potrivit acestuia, sacrificarea lui Shhaideh și Plumb i-ar fi dăunat grav în partid lui Liviu Dragnea.

„Din punct de vedere psihologic a avut o mare incarcatura renuntarea la cele doamne, sa nu uitam, ele sunt cercetate intr-un dosar penal cu referire la 'Belina' care il vizeaza, evident, pe presedintele Dragnea. Abandonarea de catre Dragnea a celor doua doamne (…) exista un risc si ca perceptie din partea celorlalti. 'Eu nu mai vreau sa fiu omul lui Dragnea pentru ca Dragnea se foloseste de mine si cand nu mai sunt util util ma arunca ca pe o masea. Ia mai bine sa fiu eu omul lui Tudose, ca el are painea si cutitul, asta imparte miliardele'. Evident ca Dragnea a pierdut suportul unor oameni-cheie din PSD dar in continuare mai are loialii lui”, a spus acesta.