Marian Neacșu a declarat că nu i-a fost ușor să părăsească PSD, dar oricine are „are curajul să se opună ideilor Liderului Maxim este minimalizat, ridiculizat, calomniat și, în cele din urmă, anihilat din punct de vedere politic”.

„Am luat decizia să mă alătur echipei PRO România, conştient fiind că aici este singurul loc în care se poate face, în momentul de faţă, politică social-democrată autentică, orientată spre oameni şi nevoile lor.

Nu mi-a fost uşor să părăsesc Partidul Social Democrat, după mai bine de 20 de ani, dar am convingerea că sub actuala conducere partidul se îndreaptă către disoluţie şi, dacă vrem ca social-democraţia să supravieţuiască în România, trebuie să consolidăm din timp o alternativă.

Tuturor celor care se vor grăbi să catalogheze gestul meu drept un act de trădare le voi reaminti că, înainte de a face acest pas, am parcurs toate căile statutare în interiorul partidului. Din păcate însă, de o bună bucată de vreme, orice dezbatere de idei în PSD a fost suprimată, iar oricine are curajul să se opună ideilor Liderului Maxim este minimalizat, ridiculizat, calomniat şi, în cele din urmă, anihilat din punct de vedere politic. Cu tot regretul pentru mulţi dintre colegii cu care am dus, umăr la umăr, importante lupte politice de-a lungul acestor ani, nu mai pot fi părtaş la aşa ceva!”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Te-ar putea interesa și: