Evenimentul Zilei > Politica > PSD a pierdut un deputat în timpul furtunii Tudose – Dragnea
PSD a pierdut un deputat în timpul furtunii Tudose – Dragnea

PSD a pierdut un deputat în timpul furtunii Tudose – Dragnea

Deputatul sibian Ovidiu Sitterli a demisionat din PSD și va activa ca deputat independent. Colegii săi îl acuză de trădare. Coaliția de guvernare se află într-un conflict intern major generat de relația tensionată dintre premierul Mihai Tudose, președintele PSD Liviu Dragnea și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

"Domnul Sitterli datorează mult acestui partid. A fost prefect, numit de Guvernul României USL, a fost candidat PSD pentru PrimăriaSibiu, unde a dezamăgit prin faptul că nu a câştigat. Mai mult decât atât, rezultatul obţinut a fost sub scorul partidului la nivelul municipiului Sibiu. Deşi a fost creditat cu funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene PSD Sibiu, a fost din nou depăşit de situaţie, dându-şi demisie", a comunicat PSD Sibiu, după demisia deputatului.

Sitterli nu a vrut să explice de ce a plecat din partid.

Este al treilea deputat pe care PSD îl pierde de la începutul legislaturii, după fostul premier Victor Ponta și deputatul gorjean Alin Văcaru.

PSD este așteptat, joi, să rezolve conflictul apărut în coaliția de guvernare între PSD, ALDE și premierul Mihai Tudose. Premierul nu vrea să reclame DNA la CCR în dosarul Belina și vrea să îi revoce din funcție pe miniștri acuzați de DNA. Partidele care-l susțin în funcție se opun ferm.