Evenimentul Zilei > Politica > PSD dă o LOVITURĂ FULGER UDMR-ului! Kelemen Hunor rămâne fără o distincție IMPORTANTĂ
PSD dă o LOVITURĂ FULGER UDMR-ului! Kelemen Hunor rămâne fără o distincție IMPORTANTĂ

PSD dă o LOVITURĂ FULGER UDMR-ului! Kelemen Hunor rămâne fără o distincție IMPORTANTĂ

Distincția ”Steaua României” i-a fost retrasă președintelui UDMR, Kelemen Hunor, în urma unei decizii luate de Consiliul de Onoare al Ordinelor, unde PSD este majoritar.

Costin Georgescu, președinte al Consiliului, și fost șef al SRI, a declarat, la Antena 3 că Hunor încalcă Constituția României: 

”Un cavaler al Ordinul a sesizat că Hunor încalcă Constituția României. Este vorba despre declarația legată despre Ziua Națională a României. Trebuie să respecte legile acestui stat și Constituția. Sunt 7 membri: domnul Haiduc, care nu a fost prezent, Ecaterina Andronscu, generalul Degeratu, doamna Gabriela Firea, domnul Mircea Geoană și domnul Brădișteanu. Cinci voturi au fost pentru, iar unul a fost o abținere.”, a declarat Georgescu.

Motivul este, se pare , declarațiile pe care Hunor le-a făcut de-a lungul timpului. De exemplu, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a sesizat, în luna august a acestui an, că „unele declarații ale președintelui UDMR trădează o atitudine de nerecunoaștere a statului român, a desconsiderării istoriei, culturii și drepturilor fundamentale ale românilor”.

În plus, Kelemen Hunor se autoexclude din rândul cetățenilor României prin afirmațiile: "…românii trebuie să înțeleagă…". Toate acestea au culminat cu atacuri la adresa bazei fundamentale a poporului român, cum ar fi istoria și cultura sa.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: