Hunor a spus într-un interviu acordat Digi24 că dacă la alegerile parlamentare s-ar repeta votul de la locale atunci PSD şi ALDE ar putea să facă singure majoritate în Parlament, fără să mai aibă nevoie de alte partide. Kelemen Hunor a explicat că pe simulările UDMR, PSD împreună cu ALDE şi cu minorităţile ar fi luat 52% din mandatele parlamentare dacă alegerile legislative ar fi avut loc concomitent cu alegerile locale.

Cu privire la o eventuală dorinţă a PSD de a-l propune premier pe liderul condamnat al partidului, Liviu Dragnea, Hunor a precizat că este o decizie discutabilă din punct de vedere moral dar ultimul cuvânt îl are Dragnea: "În condamnarea lui Liviu Dragnea, dacă nu mă înşel, nu există, cel puţin aşa ştiu eu, nicio interdicţie în ceea ce priveşte funcţiile publice. Din punct de vedere juridic, din punct de vedere legal depinde de el, din punct de vedere moral se poate discuta, dar tot de el va depinde ce va face şi după această decizie vom spune noi cum vedem", a declarat liderul UDMR.

În opinia acestuia, Klaus Iohannis va respecta "cutuma" de a desemna prim-ministru propus de partidul care reuşeşte să câştige cele mai multe mandate în Parlament şi să adune o majoritate în jurul său.

"Până acum, a respectat şi Constantinescu, şi Iliescu, şi Băsescu şi nu cred că Klaus Iohannis, care este un om extrem de atent la democraţie şi la jocul democratic, nu cred că nu va respecta (…) Dacă eu mă uit la practica, tradiţia de 27 de ani, fiecare preşedinte a respectat acest lucru. Băsescu, când era Alianţa DA, aşa a reuşit să meargă cu Tăriceanu şi să formeze majoritatea, avea cu două mandate peste PSD şi cine mai era acolo, PUR, sau cum îi zicea", a explicat Kelemen Hunor.