Evenimentul Zilei > Politica > PSD îl ACUZĂ pe IOHANNIS că „AFECTEAZĂ profund imaginea ROMÂNIEI la nivel european”
PSD îl ACUZĂ pe IOHANNIS că „AFECTEAZĂ profund imaginea ROMÂNIEI la nivel european”

PSD îl ACUZĂ pe IOHANNIS că „AFECTEAZĂ profund imaginea ROMÂNIEI la nivel european”

Partidul Social Democrat îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis „să lase deoparte vendetele politice şi să deblocheze” situaţia de la ministerele Transporturilor şi Dezvoltării Regionale.

„România urmează să preia preşedinţia Consiliului UE cu o situaţie nefericită de blocaj la două ministere importante. Îi cerem preşedintelui să lase deoparte vendetele politice şi să deblocheze această situaţie care afectează profund imaginea României la nivel european”, este mesajul postat luni pe pagina de Facebook a PSD.

Duminică seara, premierul Viorica Dăncilă a declarat că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis în care i-a transmis că este important ca Guvernul să fie complet la 1 ianuarie, când România preia preşedinţia Consiliului UE.

Pe 21 noiembrie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să o propună pe Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar pe Mircea Drăghici pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Ulterior, Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea celor doi miniştri. Pe 19 decembrie, CCR a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Klaus Iohannis, după ce şeful statului a amânat numirea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării Regionale.

Vineri, prim-ministrul Viorica Dăncilă declara că Iohannis i-a comunicat, fără nicio explicaţie, că nu va da curs celor două propuneri de miniştri, ea susţinând că acest lucru arată că şeful statului doreşte de fapt blocarea activităţii Guvernului, relatează  Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: