Evenimentul Zilei > Social > PROTESTE VEHEMENTE în stațiunea VOINEASA! În mijlocul sezonului de iarnă, PÂRTIA este încă închisă. Ce spun consilierii județeni
PROTESTE VEHEMENTE în stațiunea VOINEASA! În mijlocul sezonului de iarnă, PÂRTIA este încă închisă. Ce spun consilierii județeni

PROTESTE VEHEMENTE în stațiunea VOINEASA! În mijlocul sezonului de iarnă, PÂRTIA este încă închisă. Ce spun consilierii județeni

Zeci de administratori de spații de cazare din localitatea Voineasa au protestat vineri, nemulțumiți că domeniul schiabil nu a fost deschis încă. Manifestația a avut loc în fața primăriei din stațiune.

Pârtia Transalpina Ski Resort de care trebuia să beneficieze Voineasa nu a fost deschisă nici până acum pentru că nu au fost atribuite serviciile de administrare, potrivit Digi24.

 

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, susține că solicitările Primăriei Voineasa și-au primit de fiecare dată răspunsul din partea instituției vâlcene. Acesta a adăugat că vor fi făcute toate eforturile care intră în limita legii pentru ca domeniul schiabil să fie deschis cât mai curând.

„Şi eu şi prefectul judeţului am făcut tot ce a depins de noi, în condiţiile legii, atât ca persoană, dar şi ca instituţii, în relaţia cu Primăria Voineasa. Eu şi astăzi am discutat cu primarul şi, în permanenţă, aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Vâlcea a fost în dialog cu Primăria Voineasa, pentru a acorda sprijin, în condiţiile legii. Juriştii noştri, specialiştii Consiliului Judeţean, au răspuns de fiecare dată solicitărilor primite din partea Primăriei Voineasa. Sper ca această situaţie să fie totuşi depăşită, astfel încât, măcar după 10 ianuarie a.c., să se deschidă pârtia. Consiliul Judeţean Vâlcea va acorda, în condiţiile legii, tot sprijinul pentru depăşirea acestei situaţii şi pentru ca turiştii să se poată bucura de domeniul schiabil Transalpina Ski Resort”, a declarat președintele CJ Vâlcea, citat în comunicat.

Administrația locală din Voineasa va organiza o licitație la datat de 9 ianuarie pentru atribuirea serviciilor de administrare. La începutul lunii decembrie a anului trecut, reprezentanții instituției au emis un comunicat prin care declarau că sezonul de schi se va deschide odată cu finalizarea acestei proceduri, în condițiile în care stratul de zăpadă va permite acest lucru.

Într-o ședință din data de 8 noiembrie 2017, Consiliul Local Voineasa și-a dat acordul pentru „contractarea de Servicii de operare a instalaţiilor de transport pe cablu, reparaţii, întreţinere instalaţii şi consultanţă pentru autorizarea instalaţiilor domeniului schiabil Voineasa – Ski Resort Transalpina, pe o perioadă determinată de trei luni, prin atribuire directă, în limita a maximum 132.000 lei”, conform Digi24.

În cadrul aceleiași întruniri, consilierii au aprobat studiul de fundamentare și documentația de atribuire cu scopul delegării gestiunii serviciului de transport public pe cablu și a activităților conexe pârtiei prin concesionare. Termenul contractului de delegare are o durată de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă un an.