Proteste violente la Istanbul. Poliția a utilizat gaze lacrimogene și tunuri cu apă

Proteste violente la Istanbul. Poliția a utilizat gaze lacrimogene și tunuri cu apă

Forțele de ordine au utilizat gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanții adunați în centrul Istanbulului, după funeraliile unui băiat de 15 ani care a murit după ce-a fost bătut de poliție, potrivit mediafax.ro.

Poliția a intervenit când sute de protestatari se îndreptau spre Piaţa Taksim, o zonă emblematică pentru manifestaţiile antiguvernamentale din Turcia. De altfel, aseară au fost arestați peste 150 de manifestanţi, în urma unor proteste violente pe aceeași temă.

Circa 20 de manifestanţi au fost răniţi în ciocnirile care au avut loc cu forţele de ordine, dintre care doi grav, loviţi de vehicule ale poliţiei la Mersin (sud) şi la Istanbul, iar un polițist a fost rănit la Istanbul, potrivit agenţia de presă Dogan.

Mii de manifestanţi s-au reunit spontan, ieri, în majoritatea marilor oraşe ale ţării după decesul lui Berkin Elvan, după ce a stat în comă 269 de zile. Tânărul, care a decedat în cursul dimineţii, a fost grav rănit la cap de o grenadă lacrimogenă în timpul frondei antiguvernamentale din iunie 2013.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit familiei sale, adolescentul nu participa la manifestaţii şi ieşise din casă pentru a cumpăra pâine.