Evenimentul Zilei > Actualitate > Proteste în Grecia: FMI promite ajutoare suplimentare
Proteste în Grecia: FMI promite ajutoare suplimentare

Proteste în Grecia: FMI promite ajutoare suplimentare

Discuţiile privind planul de ajutor pentru Grecia ar putea ţine cont de impactul crizei refugiaţilor asupra finanţelor publice deja secătuite ale ţării.

„Îmi imaginez că chestiunea presiunilor bugetare suplimentare cu care ţara s-ar putea confrunta va fi abordată în contextul acestor discuţii”, a spus Gerry Rice, purtătorul de cuvânt al Fondului Monetar Internaţional (FMI), răspunzând unei întrebări privind afluxul de refugiaţi, relatează AFP, preluată de Agerpres

Aflată în prima linie, Grecia se confruntă aproape cotidian cu sosiri de noi refugiaţi pe coastele sale şi a solicitat un ajutor specific din partea Comisiei Europene. 

Ţara, aflată într-o gravă criză economică, este angrenată în discuţii cu creditorii europeni şi cu FMI privind modul de aplicare a planului de ajutor internaţional în valoare de 86 de miliarde de euro adoptat în cursul verii. 

Întrebat despre posibilitatea ca Atena să beneficieze de un ajutor adiţional sau de obiective bugetare reduse din pauza impactului refugiaţilor, purtătorul de cuvânt al Fondului a afirmat că nu deţine 'detalii'.