Protestatarii cu icoane în mâini au intrat în cinematograful muzeului Țăranului Român, unde s-au urcat pe scenă, desfășurând și un banner care afișa mesajul „Hey Soros, leave them kids alone”. Un alt protestatar nemulțumit de conținutul peliculei agita o pancartă pe care scria „România nu e Sodoma și Gomora”.

 

După ce au intonat mai multe cântece religioase, spectatorii mirați care veniseră la film au auzit din partea lor și imnul României, potrivit Observator.ro.

 

Sursă video: Facebook/Tudor Giurgiu

Regizorul Tudor Giurgiu, care se afla în sală în acele momente, a distribuit un videoclip pe pagina sa personală de Facebook și a scris și un mesaj despre desfășurarea surprinzătoare a evenimentelor.

 

„Nu credeam să mi se intîmple așa ceva. O gașcă de creștini-extremiști a întrerupt proiecția filmului 120 BPM la cinematograful din Muzeul Țăranului. ”Grand Prix” de la Cannes 2017 e sabotat cu un happening/circ ieftin, cu doamne cu icoane, cu tineri cu privirea sticloasă. Am ascultat cîntece bisericești și în continuare mi se pare ireal că așa ceva se poate întimplă azi, în România. Recomand bandei de agitatori să continue periplul la “Soldații” și “O femeie fantastică”. #rusine”, a scris regizorul.

 

 

„Ni s-a recomandat alifie pentru finalul proiectiei. Proiectia nu s-a mai reluat. Propun ca de-acum incolo salile care mai proiecteaza filme “cu gay” sa asigure si costume de protectie, casti, scuturi, toate cele”, a adăugat ulterior acesta.