Protest inedit la Vatican: Un bărbat şi-a petrecut noaptea pe acoperişul Catedralei Sf. Petru

Protest inedit la Vatican: Un bărbat şi-a petrecut noaptea pe acoperişul Catedralei Sf. Petru

Un bărbat s-a urcat pe acoperişul Catedralei Sf. Petru din Vatican, pentru a protesta faţă de măsurile UE care "penalizează" firmele mici.

Potrivit BBC, bărbatul stă pe pervazul uneia dintre multele ferestre ornate ale domului, cu un banner pe care scrie: "Ajutor! Destul Monti. Destulă Europă.Destule multinaţionale!"

Proprietar al unui bar, Marcello Di Finizio, a mai protestat în acest fel, în luna iulie, faţă de directiva europeană care decide vânzarea la licitaţie a unor părţi din faleză.

Pompierii au adus saltele şi plase de siguranţă, pe care le-am amplasat în jurul cupolei, aproape de pământ. Potrivit unui prieten al lui Di Finizio, acesta este nemulţumit de o directivă europeană, susţinută de guvernul italian, care va schimba regulile pentru participarea la licitaţia de vânzarea a unor spaţii de pe faleza Italiei, iar măsura ar favoriza, spune el, multinaţionalele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Finizio închiriază umbrele şi şezlonguri pentru plajă. Operatorii din turism spun că noile măsuri ameninţă locurile de muncă pentru 600.000 de angajaţi din staţiunile italiene. Directiva europeană va intra în vigoare în Italia, în 2016.