Evenimentul Zilei > Actualitate > Protest împotriva măștilor, la Berlin. Germanii s-au săturat de restricții
Protest împotriva măștilor, la Berlin. Germanii s-au săturat de restricții

Protest împotriva măștilor, la Berlin. Germanii s-au săturat de restricții

Aproape douăzeci de mii de manifestanți au protestat la Berlin împotriva restricțiilor impuse de autorități în vederea combaterii pandemiei de COVID-19.

Marșul de protest s-a desfășurat sub motto-ul „Sfârşitul pandemiei: Ziua libertăţii” şi a fost organizat de iniţiativa „Gândirea laterală 711”.

Cele câteva mii de protestatari care s-au strâns în capitala Germaniei, în semn revoltă împotriva măsurilor adoptate de autorități, susțin că li se încalcă drepturile și libertățile fundamentale. Conform reprezentanților guvernamentali, printre cei 17.000 de manifestanți, s-au aflat libertarieni, loialiști constituționali și activiști anti-vaccinare.

De asemenea, au fost prezenți și mai mulți activiști de extremă dreaptă, aceștia fiind recunoscuți după drapelul Germaniei imperiale, pe care îl afișau, în culorile alb, negru și roșu.

Manifestanţii, dintre care foarte puţini purtau măşti, au început să se strângă în centrul orașului Berlin, pe bulevardul central Unter den Linden şi pe străzile din jur, fără să acorde o atenție prea mare respectării regulilor privind distanțarea socială.

Pe parcursul protestului, cei care au participat au dansat și au cântat, melodii adaptate după repertoriul formației de rock Queen („Suntem oameni liberi!” după „We’W Rock You”), au mărșăluit și au afișat pancarte cu lozinci pe care scria: „Facem zgomot pentru că ne furați libertatea!” sau „Gândiți! Nu purtați o mască!”.

Pe alte pancarte, manifestanții au scris mesaje împotriva restricţiilor anticoronavirus prin care chemau la „libertate” şi „rezistenţă”. Ei au intonat sloganuri precum „Pandemia de coronavirus este cea mai mare teorie conspiraţionistă”.

În cele din urmă, poliţia berlineză a intervenit și a dispersat mitingul, în strigătele şi huiduielile participanţilor, folosind de asemenea, forţa fizică când o persoană a refuzat să se conformeze și să se retragă.

Reprezentanții forțelor de ordine și-au motivat intervenția arătând că organizatorii nu s-au asigurat că vor fi respectate reglementările de siguranţă cerute. Majoritatea participanţilor la eveniment nu purtau măşti de protecţie şi nu respectau distanţarea socială. Poliţia le-a transmis manifestanților că sunt în afara legii și comit delicte, ceea ce a dus la alte ţipete şi huiduieli.

Hotărârea privind noile restricții va fi adoptată din nou. Ce „detaliu” i-a scăpat lui Orban

CE negociază achiziția unui vaccin anti-COVID. România este pe lista beneficiarilor

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News