Evenimentul Zilei > Actualitate > Propunerile legendarului Marco van Basten, ATACATE de un antrenor: „Un rahat fără margini! Înseamnă că nu înțelegi fotbalul!”
Propunerile legendarului Marco van Basten, ATACATE de un antrenor: „Un rahat fără margini! Înseamnă că nu înțelegi fotbalul!”

Propunerile legendarului Marco van Basten, ATACATE de un antrenor: „Un rahat fără margini! Înseamnă că nu înțelegi fotbalul!”

Olandezul Marco van Basten (52 de ani), unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului, vrea să reinventeze legile „Sportului Rege”. Dar, batavul se lovește de reacții negative din partea antrenorilor.

Marco van Basten, legendarul jucător al lui Axaj, AC Milan și al naționalei Olandei, a fost numit responsabil cu dezvoltarea tehnică la Federația Internațională de Fotbal pe 23 septembrie, iar acum are de gând să dea „Sportului Rege” cu totul o altă față. „Trebuie tot timpul sa cautam mijloace sa facem jocul mult mai dinamic si mai interesant”, spunea Van Basten pentru germanii de la „Bild”. La ce se referea? Batavul vrea să elimine ofsaidul și prelungirile (preferând o sesiune de încercări de a marca față în față cu portarul), și cere introducerea eliminarii temporare, ca-n rugby, hochei, handbal etc. „Fara regula ofsaidului, ar exista mai multe posibilitati pentru atacanti si pentru mai multe goluri marcate. in hocheiul pe iarba, ofsaidul a fost desfiintat si asta nu a creat nicio problema”, mai spunea legenda lui AC Milan.

Doar că, Van Basten are parte și de contestari în ceea ce privește propunerile sale. Christian Gourcuff, tehnicianul lui Rennes, a vorbit în termeni duri despre tentativele olandezului. „E cea mai mare mizerie pe care am citit-o de multă vreme. E un rahat fără margini! Ar fi ca și cum ne-am întoarce în timp, într-o altă eră. Regula ofsaidului e o dovadă de inteligență. Dacă ar fi scoasă, ar dispărea spiritul colectiv și ar dăuna fotbalului. E o regulă fundamentală, dacă nu înțelegi asta, nu înțelegi fotbalul!”, a tunat Gourcuff.