Aproximativ 20 de proprietari de terenuri refuză accesul muncitorilor și utilajelor pentru efectuarea lucrărilor de relocare a reţelelor de electricitate, astfel încât să poată fi continuată construirea celui de-al doilea pasaj de pe centura municipiului Arad. Din acest motiv lucrările au întârziat cu câteva luni.

Cristian Ispravnic, directorul general al DRDP Timişoara, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că relocarea a patru linii de medie tensiune şi a trei de înaltă tensiune din zona şantierului celui de-al doilea pasaj de pe centura municipiului Arad este blocată de proprietari de terenuri, care refuză să ofere acces muncitorilor, situaţie ce ar fi condus la întârzierea lucrărilor.

Există opt proprietari de terenuri în cazul liniilor de medie tensiune şi peste 20 de proprietari în cazul liniilor de înaltă tensiune. Doar patru proprietari au acceptat să semneze documentul notarial prin care oferă dreptul de uz şi servitute, fără care muncitorii nu pot intra pe terenurile private pentru executarea lucrărilor. Cu alte cuvinte, în jur de 20 de proprietari, persoane fizice şi juridice, blochează lucrările de relocare a reţelelor de electricitate”, a declarat Ispravnic.

O parte dintre proprietari au primit deja de la autorităţi o înştiinţare asupra faptului că au fost expropriaţi, însă chiar dacă suprafeţele au fost preluate de stat pentru amplasarea instalaţiilor electrice, fără acordul notarial cu privire la dreptul de uz şi servitute, muncitorii nu pot traversa suprafeţele care au rămas în proprietate privată şi nici nu pot desfăşura lucrări pe acestea.

Deputatul PSD, Dorel Căprar, consideră că autorităţile judeţene ar trebui să se implice şi să facă „lobby” pe lângă proprietari pentru a semna acordul notarial. Cu privire la acest apel făcut de Căprar, vicepreşedintele CJ Arad, Sergiu Bîlcea, a declarat: „În momentul în care demarezi o investiţie, trebuie să ai în vedere tot ce înseamnă proprietatea pe care se desfăşoară lucrările. Un lobby nu îl poţi face la o lucrare în derulare, cu avizele deja obţinute. Dacă după şapte ani îţi dai seama că nu sunt toate problemele rezolvate la acest pasaj, asta nu arată decât incompetenţă”.