Evenimentul Zilei > Actualitate > Propaganda rusă a pornit războiul hibrid. „O baie de sânge este inevitabilă” la Marea Neagră
Propaganda rusă a pornit războiul hibrid. „O baie de sânge este inevitabilă” la Marea Neagră

Propaganda rusă a pornit războiul hibrid. „O baie de sânge este inevitabilă” la Marea Neagră

În lunga sa tradiție istorică, propaganda rusă este asul din mânecă al țarului de la Kremlin. Transmite exact acele mesaje menite să intimideze adversarii înainte ca războiul cu Ucraina să fi început oficial.

Televiziunea de stat rusă a anunțat că preluarea regiunii de la granița cu Ucraina a fost „inevitabilă”. O nouă înregistrare difuzată de imperiul media de propagandă de stat RT arată trupe și vehicule rusești alăturându-se unei potențiale forțe de atac în Krasnodar, Kursk, Volgograd și alte regiuni.

Oficial RT: SUA se poartă  “ca un fel de Moș Crăciun pus pe antidepresive sau opioide”

Directoarea RT, Margarita Simonyan, a declarat că comportamentul Occidentului referitor la sancțiuni, în frunte cu SUA, care se poartă “ca un fel de Moș Crăciun pus pe antidepresive sau opioide”, a avut un rol de incitare asupra Kremlinului de a câștiga un contro total asupra Donbassului, regiunea unde se vorbește limba rusă din estul Ucrainei,

“Mai mult, cred că acest dar este inevitabil. Sper mult că va costa doar puțin sânge sau se va vărsa foarte puțin sânge ca în Crimeea, dar este clar inevitabil”, a declarat Simonyan la Rossiya 1 Tv. În plus, oficialul a declarat că sancțiunile Occidentului sunt utile Rusiei întrucât au dus la modernizarea rapidă a agriculturii țării.

Arsenalul de război naval al Marii Britanii a ajuns la Marea Neagră

 Între timp, navele de război ale Marii Britanii au fost trimise la Marea Neagră, pe fondul tensiunilor dintre Ucraina și Rusia, a relatat Sunday Times. Desfășurarea de forțe este menită să arate solidaritatea dintre aliațiii NATO ai Marii Britanii și Ucraina.

Un distrugător tip 45 echipat cu rachete anti-aviație și o fregată anti-submarin tip 23 au părăsit grupul de luptă transportator al Royal Navy din Marea Mediterană prin Bosfor, pătrunzând în Marea Neagră. Avioanele invizibile RAF F-35B și elicoptere detectoare de submarine Merlin se vor grupa rapid pe ambarcațiunile grupului de forță, în vreme ce transportatorul HMS Queen Elizabeth urmează să sprjine navele de război de la Marea Neagră, potrivit unui raport.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Regat a declarat: „Marea Britanie și aliații noștri internaționali sunt de neclintit în sprijnul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Și asta cât mai repede posibil, fără condiționări”.

Într-o intervenție telefonică, bloggerul naționalist Sergey Kolyasnikov a îndemnat ca fostul stat sovietic Belarus să fie complet integrat în Rusia. Solicitarea sa a fost foarte apreciată pe social media de faimosul realizator TV Vladimir Solovyev, care l-a avut ca invitat pe Kolyasnikov.

Ambasadorul rus în Marea Britanie: O replică a Rusiei, inclusiv o “baie de sânge”, este de neocolit în Ucraina

Pe de altă parte, ambasadorul rus în Marea Britanie a avertizat că urmează o “baie de sânge” în Ucraina. Andrey Kelin a declarat că Moscova nu are “nicio intenție” în sensul unui conflict militar la scară largă, în pofida tensiunilor progresive dintre cele două țări. Kelin a negat că Moscova ar dori o confruntare militară cu Kievul, însă a accentuat faptul că o replică este inevitabilă dacă președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy a trimis trupe în regiunea Donbass.

Kievul și Moscova s-au învinuit reciproc pentru ciocniri dure în regiunea estică Donbass, unde trupele ucrainene s-au confruntat cu forțele susținute de Rusia într-un conflict militar în care Kievul a pretins că au fost omorâte 14.000 de persoane începând din 2014.

Luna trecută, președintele Vladimir Putin a trimis zeci de mii de soldați și arme la granița cu Ucraina, alimentând temerile unei escaladări militare. Andrey Kelin a declarat în emisiunea BBC Andrew Marr Show: “Dacă guvernul ucrainean decide să mute trupele în Donbass – să facă o baie de sânge acolo și să ucidă ruși – atunci neîindoios vom răspunde”.

Însă chestionat punctual dacă consideră că Rusia și Ucraina sunt pe punctul de a începe un război, acesta a adăugat: “Nu cred asta”. Recent Kievul a făcut apeluri disperate pentru a obține protecția NATO în fața forțelor lui Putin. Au existat voci care au cerut ca în special Germania, cunoscută pentru crimele naziste contra ucrainenilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, să joace un rol în statutul de alianțe al țării

„Germania în particular, ca țară care poartă o responsibilitate istorică pentru crimele naziste contra poporului ucrainean, trebuie să joace un rol de lider pentru ca Ucraina să devină membră NATO”, a declarat ambasadorul ucrainean la Berlin, Andriy Melnyk, pentru publicația Welt am Sonntag.

Sursa: The Sun

Citește și Arde Europa de est! Suntem în pericol? Marea Britanie ne trimite avioane de luptă