Evenimentul Zilei > International > Kremlinul face anunțul așteptat de toată lumea. E vorba de războiul din Ucraina
Kremlinul face anunțul așteptat de toată lumea. E vorba de războiul din Ucraina

Kremlinul face anunțul așteptat de toată lumea. E vorba de războiul din Ucraina

Kremlinul a anunțat duminică că nu se îndreaptă spre un război cu Ucraina. Anunțul are rolul de a liniști temerile legate de masarea de trupe rusești în apropierea regiunilor disputate de armata ucraineană și separatiștii sprijiniți de Kremlin.

În ultimele săptămâni, s-a înregistrat o intensificare a luptelor dintre armata ucraineană și separatiștii pro-ruși care controlează două regiuni din estul acestei țări.
Ca să liniștească temerile cu privire la o posibilă escaladare majoră a conflictului purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dat asigurări că Rusia nu-și dorește reizbucnirea ostilităților.

Nimeni nu vrea război

„Desigur, nimeni nu intenționează să meargă spre război și, în general, nimeni nu acceptă posibilitatea unui astfel de război”, a declarat Peskov, într-un interviu televizat duminică.


Maimuța-cyborg se joacă pe computer cu puterea minții! Elon Musk declanșează revoluția implanturilor pe creier


Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin a adăugat că „nimeni nu acceptă, de asemenea, posibilitatea unui război civil în Ucraina”.

Peskov a insistat asupra faptului că Moscova nu este implicată în conflict, adăugând totuși că Rusia „nu va rămâne indiferentă” față de soarta vorbitorilor de limbă rusă care trăiesc în regiunea devastată de conflict.

„Rusia depune toate eforturile posibile pentru a ajuta la rezolvarea acestui conflict. Și vom continua să explicăm acest lucru neobosit”, a spus Peskov.

26 de soldați ucraineni uciși în 2021

Kremlinul nu a negat mișcările trupelor sale în apropierea zonei de conflict, dar a insistat că Moscova nu intenționează să amenințe pe nimeni.


Biden, în fața primului mare succes diplomatic! Era momentul să-l întoarcă pe Putin împotriva SUA


Casa Albă a susținut săptămâna aceasta că numărul trupelor rusești de la granița cu Ucraina este acum mai mare decât în ​​orice moment alt moment din 2014, când conflictul a izbucnit după anexarea Crimeii dde către Rusia.

Luptele s-au calmat în 2020, odată cu încheierea unui acord de încetare a focului în iulie anul trecut, însă ciocnirile au început din nou de la începutul anului, fiecare parte învinuind pe cealaltă.

Joi, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a vizitat prima linie de est, vorbind cu soldații din tranșee.

Potrivit președintelui, 26 de soldați ucraineni au fost uciși din ianuarie, comparativ cu 50 în 2020.

Din 2014, conflictul din estul Ucrainei a provocat peste 13.000 de morți, scrie The Moscow Times.

„Cum se face UE de râs pe scena mondială”. Șefa Comisiei Europene, victima rivalităților de la vârful UE

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.