Evenimentul ZileiActualitateArde Europa de Est! Suntem în pericol? Marea Britanie ne trimite avioane de luptă

Arde Europa de Est! Suntem în pericol? Marea Britanie ne trimite avioane de luptă

Arde Europa de Est! Suntem în pericol? Marea Britanie ne trimite avioane de luptă
Aviația militară britanică, Royal Air Force, se pregătește să trimită șase super-avioane Typhoon spre România într-un moment în care tensiunile sunt foarte mari între Rusia și Ucraina.

Șefii apărării din Marea Britanie au anunțat că avioanele RAF urmează să patruleze spațiul aerian din jurul Mării Negre. Împreună cu avioanele Typhoon, în România vin săptămână această și trupele de la escadrila logistică expediționară nr. 1 și escadrila de transport mecanic nr. 2 ale RAF.

Informația survine după ce Rusia a anunțat că NATO urmează să trimită 40.000 de soldați la granița cu țara lui Putin. 

Numai că și  Rusia, la rândul ei, a trimis 15 nave de război în largul Mării Negre. 


Biden, groparul hegemoniei SUA? Bugetul este excelent… pentru Rusia și China


Ministerul Apărării din Marea Britanie susține că zborurile sunt o procedură de rutină și fac parte din misiunile de patrulare aeriană a NATO, Operațiunea Biloxi.

Ministerul britanic al Apărării susține că: „Operațiunea Biloxi este o desfășurare planificată de mult timp a taifunilor RAF în România în sprijinul misiunii de poliție aeriană sudică a NATO pentru a monitoriza spațiul aerian al aliatului nostru”.

Rusia refuză dialogul

În ciuda asigurărilor date de britanici, presa britanică leagă sosirea în România a avioanelor Typhoon de tensiunile din estul Ucraina, în care Rusia pare să refuze dialogul.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat că președintele rus Vladimir Putin nu a răspuns la invitația sa de a avea o discuție telefonică. Purtătorul de cuvânt al președintelui Zelensky, Iuliia Mendel, a confirmat invitația, făcută pe 26 martie.„Cererea a fost transmisă de la biroul președintelui Ucrainei la biroul lui Vladimir Putin pentru a purta o conversație, o convorbire telefonică. Nu am primit încă un răspuns.


Strategia lui Putin, dată în vileag. Americanii știu ce pregătește liderul de la Kremlin


Biroul președintelui Ucrainei speră că asta nu înseamnă că Vladimir Putin refuză să aibă un dialog cu Ucraina”. Rusia amenință „începutul sfârșitului” pentru Ucraina în tensiunile de la Kiev.

Istoria conflictului ruso-ucrainean

Analistul Europei de Est la EIU, Matthew Sherwood, a făcut pentru Express.co.uk un istoric al conflistului ruso-ucrainean: „Conflictul datează din 2014 când Rusia a invadat și a anexat ilegal peninsula Crimeea.

Au urmat, câteva săptămâni mai târziu, luptele din regiunea Donbas din Ucraina între forțele ucrainene și separatiștii susținuți de Rusia.
Ambele evenimente s-au produs după Revoluția Euromaidan a Ucrainei (2013-14), care a văzut eliminarea președintelui pro-rus, Viktor Ianukovici, care trăiește acum în exil în Rusia.

După mulți ani de conflicte, părțile au convenit asupra unei încetări a focului în iulie 2020, care se menține în mare parte, situația pare, însă, din ce în ce mai fragilă de la începutul anului.”

Război diplomatic halucinant între Ungaria și Germania. De la ce a pornit scandalul?


Accesează: