Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo pentru vineri. Anunț devastator pentru toată țara
Prognoza meteo pentru vineri. Anunț devastator pentru toată țara

Prognoza meteo pentru vineri. Anunț devastator pentru toată țara

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru vineri, 22 noiembrie, când vremea se va răci, va ploua și în anumite zone chiar va ninge. 

Vremea va fi în general închisă, se va răci semnificativ, iar în jumătatea de est a teritoriului, cu deosebire în Moldova, valorile de temperatură vor coborî sub cele normale la această dată. Va ploua în sudul şi în centrul ţării, local în est şi în nord şi pe suprafeţe mai mici în rest. În Oltenia şi în Muntenia, izolat cantităţile de apă vor mai depăşi 10…15 l/mp.

În Carpaţii Meridionali şi Orientali vor predomina ninsorile şi va continua să se depună strat de zăpadă, iar în restul zonei montane şi pe arii mai restrânse şi în Moldova, estul Transilvaniei, nordul şi centrul Munteniei şi trecător în zona deluroasă a Olteniei vor fi precipitaţii mixte. Izolat, în special în est şi la munte, se va depune polei.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze pe creste de 70…90 km/h şi în sudul Banatului unde rafalele vor depăşi 60…65 km/h; intensificãri locale şi temporare vor fi şi în celelalte zone, cu viteze de 45…55 km/h, în special în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în Moldova şi în jurul a 12 grade local în Banat şi Crişana. Minimele termice vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade.

Presiunea atmosferică va creşte uşor în regiunile vestice, centrale şi sudice.