Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 decembrie. Românii vor avea parte de o surpriză
Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 decembrie. Românii vor avea parte de o surpriză

Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 decembrie. Românii vor avea parte de o surpriză

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru minivacanța de 1 decembrie. Temperaturile vor fi destul de ridicate pentru această perioada, iar concediul la munte nu va fi așa cum și-au imaginat românii.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru minivacanța de 1 decembrie. În zonele montante vor fi temperaturi de -5 grade și precipitații locale abundente. În Muntenia vor exista temperaturi maxime de 8 grade, urmând ca minima să ajungă până la cel mult 0 grade. Din păcate, ploile își vor face simțită prezența încă din primele zile ale lunii decembrie. Același lucru îl putem spune și despre regiunea Banatului, care va avea parte de averse în următoarea perioadă, urmând ca temperaturile să se situeze între 6 și 10 grade.

Transilvania și Maramureșul sunt două zone care vor avea temperaturi asemănătoare în minivacanța care urmează. Mai mult de 8 grade nu va arăta termometrul, iar posibilitatea de a apărea precipitații locale este destul de mare. Nici Dobrogea nu scapă de temperaturile mici din termometre și de ploile care vor apărea pe 30 noiembrie. Maximă va fi de 10 grade, urmând ca, treptat, să se ajungă la 2 grade.

Toamna mohorâtă își intră în drepturi. Vremea se răcește în toată țara. În ce zone sunt anunțate ploi, lapoviță şi ninsoare
Sursa foto: arhiva EVZ

În Crișana au fost anunțată o maximă de 9 grade până la finalul lunii noiembrie, urmând ca de pe 1 decembrie temperaturile să ajungă la maxim 5 grade Celsius. Zona Moldovei va fi ferită de precipitații. Temperaturile vor atinge o maximă de 5 grade pe timpul zilei.

Un ciclon polar lovește România

Meteorologii au mai anunțat și un ciclon care se va abate peste România și va aduce temperaturi scăzute și precipitații în majoritatea regiunilor din țară. Cantitățile de apă vor atinge 5 – 15 l/mp, iar izolat, în zonele de munte din vestul țării, vor depăși 30 de l/mp.

În câteva zile, va ninge doar în zonele muntoase, la o altitudine de peste 1800 m. Începând de joi aria ninsorilor se va extinde în zonele de munte din nordul țării și se va depune un strat de zăpadă și altitudini mai coborâte.

Și în zonele mai înalte din nordul Moldovei vor fi intervale cu lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica puternic în vestul, sudul și estul țării, cu rafale ce vor atinge 40 – 50 km/h, iar izolat 60 – 70 km/h.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: