Luni, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Dacă pe litoral temperaturile vor fi suportabile, de 18 grade Celsius, în sudul ţării se va ajunge și la 31 de grade.

În București, mercurul din termometre va atinge 29-30 grade Celsius. Soarele va străluci puternic, iar vântul va sufla slab și moderat.

După-amiaza, izolat, la munte se vor înregistra ploi de scurtă durată. În restul teritoriului, însă,  atmosfera va fi plăcută. Seara, pe arii restrânse, vor fi averse și descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în Moldova.

Vântul va sufla cu 70-90 km/h la altitudini mari, iar în vest, centru și în extremitatea de sud-est, vor fi viteze de 40-50 km/h.

Începând de marţi, vremea va începe să se răcească. Mai mult,  instabilitatea se va accentua. În jumătatea de nord-vest, această răcire va fi accentuată și se vor fi înregistra averse însoțite descărcări electrice.

Spre după-amiază, furtunile vor cuprinde și restul teritoriului. În București, vântul va începe să sufle cu putere, dar temperaturile maxime vor rămne ridicate- 29 de grade, conform datelor date publicității de Administrația Națională de Meteorologie.

În restul ţării, vor fi ploi torențiale, tunete, fulgere și grindină, iar pe creste vor fi precipitații mixte și rafale de peste 80 km/h. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp.

Miercuri,  ploi slabe se vor înregistra doar la munte, dar din orele serii vor fi averse, tunete, fulgere și vânt intens în vest și în nord. În București, temperaturile vor fi de maxim 23 de grade Cesius, iar cerul va fi preponderent senin, scrie antena3.ro.

Atmofera se va menține instabilă și joi după-amiaza, în tot spațiul montan.  Furtunile vor reveni miercuri seara în Carpații Orientali și Occidentali, iar în masivele sudice, rafalele vor trece de 100 km/h.