Evenimentul Zilei > Actualitate > PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. CINE ŢINE LA VACANŢA LUI ar fi bine să vadă „SURPRIZELE” NATURII
PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. CINE ŢINE LA VACANŢA LUI ar fi bine să vadă „SURPRIZELE” NATURII

PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. CINE ŢINE LA VACANŢA LUI ar fi bine să vadă „SURPRIZELE” NATURII

Temperaturile aerului vor creşte în următoarele două săptămâni, urmând să atingă 33 – 34 de grade Celsius în regiunea Munteniei.

Cum va fi vremea în perioada 19 iunie- 2 iulie

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, vremea va deveni călduroasă, iar în week-end media temperaturilor maxime va atinge 33 – 34 de grade. Procesul de încălzire se va resimţi şi în timpul nopţilor, astfel încât media temperaturilor minime va creşte de la 11 la 18 grade. Valori termice ridicate se vor menţine şi în perioada 26-28 iunie, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, dar ulterior va fi în scădere atât media maximelor diurne, spre 28 – 29 de grade în primele zile ale lunii iulie, cât şi aceea a minimelor nocturne, ce va ajunge, la sfârşitul intervalului de referinţă, la 14 – 15 grade. În intervalul 28 iunie – 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi local cantităţi de apă mai însemnate.

În Crişana, vremea se va încălzi treptat în timpul primei săptămâni, iar în intervalul 23 – 25 iunie media temperaturilor maxime va atinge 32 – 33 de grade.

În Transilvania, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că pe 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

În Maramureş, până pe data de 21 iunie, vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime va atinge 28 de grade. În 22 iunie se va produce o uşoară răcorire, însă în week-end vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime în jurul a 30 de grade.

Pentru zona Moldovei, se anunţă o vreme ce va intra într-un proces de încălzire, astfel încât pe 20 şi 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 29 de grade. În 22 iunie se va produce o uşoară răcorire, dar în zilele de week-end vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 30 – 32 de grade.

Cum va fi vremea în perioada 19 iunie- 2 iulie în Dobrogea, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar pe 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

Cum va fi vremea în perioada 19 iunie- 2 iulie în Muntenia, până pe 21 iunie, vremea se va încălzi, iar media valorilor maxime va ajunge în jur de 32 de grade.

La munte, vremea se va încălzi, de la o medie a temperaturilor maxime în jur de 16 grade, până spre 22 de grade, în intervalul 24 – 28 iunie, scrie libertatea.ro.