Evenimentul Zilei > Vremea > PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în a doua zi de Paşte în ţară şi în Bucureşti
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în a doua zi de Paşte în ţară şi în Bucureşti

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în a doua zi de Paşte în ţară şi în Bucureşti

PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte semnificativ luni în toată ţara, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16-18 grade pe litoral şi 23-24 de grade, local, în toate zonele de câmpie şi podiş. În cursul zilei cerul va fi variabil, iar ploi slabe, de scurtă durată se vor semnala izolat, mai ales la munte, potrivit postului România TV.

PROGNOZA METEO. Luni va fi o vreme destul de plăcută, cu intervale însorite şi vânt slab până la moderat. Doar izolat, mai ales la munte, vor fi ploi slabe şi de scurtă durată. Noaptea însă vremea schimbă din nou foaia în regiunile din jumătatea sud-vestică a ţării, unde se înnorează, iar în Banat şi în Oltenia revin aversele însoţite de descărcări electrice şi pot acumula local 15 -20 de l de apă pe mp.

Vremea îi răsfaţă şi pe bucuresteni luni pentru că va fi predominat frumoasă şi se se va încălzi. Soarele este însoţit de nori inofensivi, vântul adie plăcut iar în termometre, până după-amiază, se adună 23 – 24 grade Celsius la umbră.

PROGNOZA METEO. Marţi vrema va fi mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu maxime cuprinse în general între 16 grade pe litoral şi în estul Transilvaniei şi 25 grade în Lunca Dunării. În prima parte a zilei vremea e mai plăcută, cu cer variabil, dar după-amiază şi în primele ore ale nopţii cerul se înnorează temporar şi vor fi ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, local în nord-vest, dar şi în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în celelalte zone. Izolat se pot acumula 10-15 l de apă pe mp.

Vreme calda şi în general frumoasă şi în Capital, marţi. Temporar, mai ales după-amiază, norii strâng rândurile şi trecător sunt condiţii să plouă slab, timp în care vântul e o idee mai alert. Meteorologii anunţă maxime în jur de 23 grade.

PROGNOZA METEO. Miercuri tot de vreme caldă avem parte, cu maxime de la 16-18 grade pe litoral până spre 26 grade Celsius în sud-estul Munteniei. Dacă în prima parte a zilei vremea e şi plăcută, cu cerul variabil, după-amiază şi în noaptea de miercuri spre joi instabilitatea atmosferică tot mai accentuata determină înnorari consistente, averse, fulgere, tunete şi scurte răbufniri ale vântului, pe arii extinse în sudul şi în estul ţării şi local în celelalte regiuni. Mai ales în sud-vest şi la munte ploile pot fi mai însemnate cantitativ şi vor fi chiar şi condiţii de grindină.

Cald va fi miercuri şi în Capitală, cu maxime de 24-25 grade, dar nori grosi se adună pe cer de la o oră la alta, mai ales în a doua parte a zilei şi mai ales seara şi noaptea, când vor fi averse, descărcări electrice poate şi intensificări de scurta durată ale vântului.

PROGNOZA METEO. Joi nu scăpăm de ploi, dimpotrivă, pe arii extinse vor fi averse însoţite izolat de fulgere şi tunete, dar şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În aceste condiţii maximele scad uşor, se vor situa în general între 14 şi 22 grade. Şi spre finalul săptămânii instabilitatea atmosferică îşi spune cuvântul şi local mai cad ploi locale, mai ales în jumătatea sudică a ţării, timp în care temperaturile sunt apropiate de cele obişnuite în ultima săptămână a lunii aprilie.

 

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: