Evenimentul Zilei > Justitie > Profesoara de engleză din Alba, care a întreținut relații sexuale cu un elev, condamnată la închisoare cu suspendare
Profesoara de engleză din Alba, care a întreținut relații sexuale cu un elev, condamnată la închisoare cu suspendare

Profesoara de engleză din Alba, care a întreținut relații sexuale cu un elev, condamnată la închisoare cu suspendare

Profesoara de limba engleză de la școala ”David Prodan” , acuzată că a întreținut relații sexuale cu un elev, a scăpat cu suspendare.

O profesoară de engleză de la o școală generală din județul Alba, trimisă în judecată pentru act sexual cu un minor, a fost condamnată, luni, de prima instanță, la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, după ce și-a recunoscut vina, scrie cancan.ro.

O femeie în vârstă de 38 de ani, din Alba, care a fost trimisă în judecată pentru că întreținut relații sexuale cu un elev în vârstă de 14 ani, în timp ce era profesoară de engleză la Școala Generală din satul Săliștea, județul Alba, a fost condamnată, luni, de Judecătoria Alba Iulia, la doi ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, după ce și-a recunoscut vina în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Profesoara este acuzată că a întreținut relații sexuale cu un elev în vârstă de 14 ani. Ea a fost reținută în februarie de polițiști care s-au sesizat din oficiu, în urma unor informații aflate de șeful de post din comună, cum că profesoara ar fi avut o relație sexuală cu un elev în vârstă de 14 ani.

Procurorii spuneau atunci că femeia ar fi întreținut relații sexuale cu elevul său în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, în trei zile diferite.

Potrivit reprezentanților Parchetului Judecătoriei Alba Iulia: „în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, în calitate de profesoară în cadrul Școlii Gimnaziale ”David Prodan” din comuna Săliștea, inculpata D.A.E., în vârstă de 34 ani, a întreţinut în mod repetat relaţii sexuale consimțite cu un elev în vârstă de 14 ani, din clasa a VIII-a, în mai multe locuri de pe raza județului Alba”, scrie alba24.ro

Surse judiciare au declarat că reprezentanții școlii au fost cei care au sesizat Poliția, după ce ar fi aflat că un elev ar fi deținut fotografii indecente cu profesoara respectiva. Aceștia ar fi aflat despre situație de la ceilalți elevi. După izbucnirea scandalului, profesoara și-a dat demisia de la școala din Săliștea, dar și de la o altă unitate de învățământ la care aceasta preda ore de limba engleză.

Minuta deciziei

 
”(…) admite acordul de recunoaștere a vinovației încheiat de Parchetul de pe lânga Judecatoria Alba Iulia cu inculpata D. A. Elena, …,pentru savârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor (…) condamna pe inculpata D. A. Elena, cu datele de mai sus, la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor prev. (…) deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii de 24 ore începând cu data de 11.02.2019, ora 22.40 până în data de 12.02.2019 ora 22.40.(…) interzice inculpatei exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit a, b Cp, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat .(…) interzice inculpatei pe o perioadă de 2 ani exercitarea drepturilor prev de art. 66 lit a, b Cp, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat a cărei executare urmează a începe conform disp. art. 68 al. 1 lit. b Cp În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani(…)” se arată în minuta pe scurt a deciziei Judecătoriei Alba Iulia.