Evenimentul Zilei > Actualitate > PROIECT INEDIT Arsurile copiilor români, vindecate cu bani europeni
PROIECT INEDIT Arsurile copiilor români, vindecate cu bani europeni

PROIECT INEDIT Arsurile copiilor români, vindecate cu bani europeni

Mai bine de 12.000 de copii suferă în fiecare an arsuri, iar dintre aceştia 2.500 au mai puţin de patru ani și reprezintă urgenţe majore. Numărul medicilor care se ocupă de ei este însă mic, motiv pentru care cu fonduri europene a început un program de instruire a specialiştilor care îi tratatează.

Proiectul "Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional" îşi propune să scadă sub 1% indicele de mortalitate la cazurile specializate de arsuri din toate unităţile medicale care vor beneficia de instruire.
"Necesitatea ca aceşti pacienţi să poată beneficia de terapie medico-chirurgicală de urgenţă de ultimă oră, armonizată la nivelul unităţilor din România a fost fundamentul acestui proiect", a declarat prof. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.
Videoconferințe și platforme de e-learning
Realizat prin intermediul unor cursuri de perfecţionare realizate fie în sistem de videoconferinţă sau folosind elementele specifice unei platforme de e-learning, proiectul "Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional" (www.chirurgie-plastica-copii.ro) îşi propune ca până în luna octombrie 2012 să ofere informaţiile unui număr de 1690 cadre medicale de pe întreg teritoriul României (560 medici şi 1130 asistente).
520 de cursanți, instruiți deja
Proiectul "Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârstă mică (0-4 ani) la nivel multiregional" vizează cadrele medicale de pe întreg teritoriul României şi este realizat de către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" în parteneriat cu Clinica de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă – Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean Constanţa şi Spitalul clinic de copii Braşov.
Până în prezent, în cadrul acestui proiect au fost derulate 6 sesiuni de cursuri şi au fost instruiţi 520 de cursanţi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: