Kovesi a explicat că nu există dosare motivate politic. "În 2013 au fost soluţionate 4.183 de dosare şi au trecut la faza judiciară. Pentru sfârşitul lui 2014 estimăm un număr dublu de asemenea dosare. (…) Nu există dosare motivate politic. Sunt investigaţii împotriva parlamentarilor de la toate partidele şi miniştrilor din toate guvernele. Sunt multe dosare care vin tot de la politicieni şi nu sunt bazate pe iniţiativa DNA, ci pe plângeri făcute uneori de colegii de partid sau foşti colegi de partid ai politicienilor respectivi.(…) Parlamentul a respins în acest an fără excepţie cererile noastre de arestare a parlamentarilor. Aici este foarte interesant că această cooperare funcţionează foarte bine, independent de apartenenţa la un partid – cererile noastre au fost respinse în egală măsură pentru parlamentari aflaţi la guvernare sau în opoziţie", a declarat procurorul-șef, potrivit dcnews.ro

În cadrul aceluiaşi interviu, procurorul-șef al DNA a fost întrebat şi care ar fi cea mai eficientă modalitate de luptă împotriva corupţiei şi a respectării statului de drept în România următorilor ani. 

"Printre alte lucruri, o mai mare dorinţă politică de a lupta împotriva corupţiei şi de instituire a unor măsuri preventive – nu se poate ca DNA să fie nevoit să aresteze toţi doctorii şi profesorii înainte să se ia măsuri împotriva corupţiei din sistemul medical şi în educaţie. Vulnerabilităţile sistemului pot fi prevenite cu uşurinţă", a răspuns Laura Codruța Kovesi.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a negat într-un interviu pentru publicația austriacă Der Standard că procurorii români întocmesc dosare politice, arătând că multe dintre investigații pornesc de la plângeri ale politicienilor.

"Nu există dosare politice. Procurorii DNA nu se uită că un politician sau altul este membrul unui partid sau are o anumită funcție politică. Avem în cercetare dosare împotriva parlamentarilor din toate partidele și miniștri din toate guvernele. În foarte multe cazuri, în care este vorba despre politicieni, dosarele nu pleacă la inițiativa DNA, ci de la plângerile sau mărturiile relevante făcute de colegii de partid sau de foștii colegi de partid ai policienilor", a spus Kovesi pentru Der Standard, unul dintre cele mai importante ziare din Austria.

Procurorul șef al DNA a subliniat evoluția justiției române din ultimii ani. "Este evident pentru toată lumea că legea este aceeași pentru toți, fie că sunt miniștri sau parlamentari", a punctat Kovesi.