Evenimentul Zilei > Actualitate > Procurorii au dat lovitura în lumea afacerilor bucureștene. Un important director a fost reținut
Procurorii au dat lovitura în lumea afacerilor bucureștene. Un important director a fost reținut

Procurorii au dat lovitura în lumea afacerilor bucureștene. Un important director a fost reținut

O informație bombă aruncă în aer lumea afacerilor din București. Administratorul special pentru compania World Trade Center Bucureşti a fost reținut de poliție

Administratorul special al World Trade Center Bucureşti a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori, începând de marți, 28 decembrie. El este acuzat de delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, conform primelor informații. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au transmis că a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva administratorului special. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, suspectul şi-ar fi însuşit ilegal bani şi bunuri în valoare de peste 500.000 de lei. Acest lucru s-ar fi întâmplat cu începere din luna septembrie a anului 2019 și a continuat până în prezent. Cei mai mulți bani, conform procurorilor, i-a obținut direct din caserie sub formă de prime bănești.

„În perioada septembrie 2019 – noiembrie 2021, inculpatul, în calitate de administrator special, respectiv director executiv al S.C. WTCB S.A., societate aflată în insolvenţă, cu atribuţii de administrare a patrimoniului societăţii, având totodată în gestiune mai multe bunuri, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, şi-a însuşit bunuri în valoare totală de 103.395,35 de lei, în modalitatea achiziţionării acestora în numele şi din bugetul societăţii. Iar în perioada aprilie – septembrie 2021, şi-a însuşit suma totală de 416.045 lei, în modalitatea ridicării banilor din casierie cu titlu de avans/avans spre decontare, justificând ulterior sumele respective prin emiterea unor decizii de acordare a unor prime băneşti lipsite de temei”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

sursa foto. wikipedia

Administratorul special va fi propus pentru arest la domiciliu

Potrivit sursei citate, pentru a-și ascunde urmele și pentru a justifica banii însușiți, omul de afaceri ar fi modificat două documente.

„În intervalul 11.03.2021 – 09.11.2021, a falsificat un înscris, în modalitatea alterării conţinutului acestuia, iar în intervalul 19.11.2021 – 03.12.2021 a falsificat un alt înscris în modalitatea antedatării acestuia”, se mai spune în comunicatul Parchetului.

Administratorul special al World Trade Center Bucureşti va fi prezentat, în cursul zilei de miercuri, Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare la domiciliu pentru 30 de zile.

World Trade Center a ajuns în insolvență

World Trade Center Bucureşti a ajuns în insolvență din cauza unor decizi proaste a conducerii și a unui credit de 40 milioane dolari. Banii au fost angajați de la trei bănci importante din Franța, Lyonnais, BNP Paribas şi Société Générale. Acestea au cerut o garanție garanţie suverană de la stat, astfel că statul a plătit peste 110 milioane de dolari în contul acestei datorii. Drept urmare, World Trade Center Bucureşti a ajuns dator statului român.

Conform unor informații existente la nivelul anului 2017, acționariatul WTCB era format din Fondul Proprietatea cu 19,9%, Camera de Comerţ a României cu 6,27%, Primăria Bucureştilor cu 5,15%, Bouygues Batiment International, 21,51% şi Debarth SA cu 20,23%, Tarom cu 2,6%, Financiara SA, 7,91%, Astra SA, 5,78%, TC Carpaţi SA, 3,43% și SIF Muntenia cu 2,68%.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.