Evenimentul Zilei > Justitie > Procuror din Vaslui, reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de influenţă
Procuror din Vaslui, reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de influenţă

Procuror din Vaslui, reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de influenţă

Un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi sub acuzaţia de trafic de influenţă, informează Agerpres.

Procurorul Vasile Şelaru este acuzat că a primit bani şi cazare într-un imobil pe litoral pentru a interveni pe lângă alţi magistraţi în vederea soluţionării favorabile a unui dosar.

Potrivit unui comunicat remis duminică de DNA, în cazul lui Vasile Şelaru există suspiciunea că, la sfârşitul anului 2013, "în considerarea influenţei pe care o avea asupra mai multor magistraţi de la instanţele de control judiciar din judeţul Iaşi, i-a promis unei persoane că va efectua anumite demersuri, în sensul soluţionării favorabile a unei cereri de recurs".

Astfel, Şelaru a cerut cu împrumut suma de 13.000 de lei, fără a se stabili un termen de restituire. La 2-3 săptămâni de la acordarea împrumutului, inculatul a returnat suma de 5.500 de lei, iar restul de 8.000 au fost păstraţi pentru continuarea demersurilor.

La 27.05.2014, anul acesta, Şelaru a solicitat suma de 700 de lei, promiţând în schimbul banilor că va determina un ofiţer de poliţie din cadrul I.P.J. Vaslui să rezolve favorabil o cerere de avizare a unei firme de pază. Două zile mai târziu, inculpatul a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care supraveghea cercetările într-un dosar penal, acceptând pentru această intervenţie cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc.

Şelaru are o vechime de peste 18 ani în magistratură şi şi-a desfăşurat activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui din anul 2000. În anul 2013 a candidat pentru postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, iar anul acesta la cel de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, însă a pierdut în faţa celorlalţi contracandidaţi.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: