Evenimentul Zilei > Actualitate > PROBLEME pentru şoferi, în prima zi de Crăciun. COD GALBEN DE CEAŢĂ pe drumurile din OPT JUDEŢE
PROBLEME pentru şoferi, în prima zi de Crăciun. COD GALBEN DE CEAŢĂ pe drumurile din OPT JUDEŢE

PROBLEME pentru şoferi, în prima zi de Crăciun. COD GALBEN DE CEAŢĂ pe drumurile din OPT JUDEŢE

Pe drumurile care tranzitează judeţele Alba, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Vaslui şi Iaşi se semnalează ceaţă, care variază ca şi densitate. Din acestă cauză, vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri, şi local, sub 50 de metri, informează Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Din cauza ceţii dense, traficul este îngreunat pe următoarele artere de circulaţie:

În judeţul Giurgiu, afectate de ceaţă sunt DN5 şi DN6. Vizibilitatea variază între 50 şi 100 de metri.

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 12 şi 193, se circulă îngreunat din cauza ceţii dense, vizibilitatea fiind sub 50 de metri.

Ceaţă se semnalează şi pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva, şi din această cauză, vizibilitatea este între 150 şi 200 de metri, cu carosabil umed.

În judeţul Iaşi, pe principalele artere de circulaţie, ceaţa a redus vizibilitatea sub 200 de metri şi pe unele porţiuni, izolat, sub 50 de metri.

Judeţele Alba, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Vaslui şi Iaşi se află sub atenţionare meteo cu cod galben de ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local, sub 200 de metri, şi izolat, sub 50 de metri.

Pentru a preveni producearea accidentelor rutiere pe drumurile publice, poliţiştii rutieri îi sfătuieşte pe conducătorii auto să manifeste disciplină în trafic, să adapteze viteza de deplasare în funcţie de starea carosabilului şi vizibilitate, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc, şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. Luminile de ceaţă trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ, pentru a nu-i stânjeni pe ceilalţi participanţi la trafic.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.