Evenimentul Zilei > Actualitate > Probleme la două licee din Giurgiu. Mai mulţi elevi au luat Covid-19 după o petrecere
Probleme la două licee din Giurgiu. Mai mulţi elevi au luat Covid-19 după o petrecere

Probleme la două licee din Giurgiu. Mai mulţi elevi au luat Covid-19 după o petrecere

Colegiul Naţional Ion Maiorescu și Liceul Tudor Vianu din Giurgiu pot fi închise după ce mai mulţi elevi au luat Covid-19 la o petrecere organizată de deputata PSD Elena Dinu, care a dorit să marcheze majoratul fiului ei.

Probleme la două licee din Giurgiu. Mai mulţi elevi au luat Covid-19 după o petrecere. În prezent, echipele DSP Giurgiu efectuează anchete epidemiologice la cele două unități de învățământ.

Elevii depistați pozitiv au participat la petrecerea organizată de deputata PSD Elena Dinu la un celebru local din Giurgiu. Acolo au fost prezente peste 150 de persoane şi au fost ignorate regulile impuse de autorități în pandemia de coronavirus.

Probleme la două licee din Giurgiu

Conform prese locale, oamenii legii face cercetări la restaurantul ce a găzduit petrecerea din weekendul trecut. Organizatorul risscă dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Totodată, patronul îşi poate pierde licența de funcționare în urma acestui incident. „Ne-am fi așteptat la mai multă responsabilitate din partea parlamentarei giurgiuvene, care, pe lângă faptul că este deputată, mai este și medic, ceea ce ar fi însemnat că știe foarte bine riscurile nerespectării legilor pe care chiar doamna deputat le-a votat…

Se pare, însă, că legile sunt făcute doar pentru oamenii de rând, nu și pentru aleșii neamului”, au notat jurnaliştii de la giurgiu-news.ro.

„Depolitizarea administraţiei, doar un slogan de campanie electorală pentru actuala coaliţie de guvernământ

S-a trecut mult prea uşor peste modificarea Codului Administrativ, prin Ordonanţă de Urgenţă, o acţiune a coaliţiei de guvernământ dispusă pentru a politiza funcţiile de prefect şi subprefect. Decizia respectivă constituie încă o palmă dată românilor, o sfidare a oamenilor care au crezut în sinceritatea promisiunilor deşarte din campania electorală ale reprezentanţilor «guvernului meu».

Ce spunea deputat PSD despre efectele dezastruoase ale pandemiei?

Este evident că nu este pace şi armonie în coaliţie, că regretabilul incident de la Institutul Matei Balş nu a făcut guvernul nici mai unit şi nici mai responsabil.

Mai mult, liberalii stau pe un butoi de pulbere, iar cazul prefectului de la Cluj, acordat UDMR, demonstrează cu prisosinţă că înţelegerea promovată în spaţiul public dintre partidele coaliţiei este o altă minciună.

După cum s-a văzut însă, acest guvern este incapabil să facă lucruri concrete pentru populaţie, să-i rezolve problemele stringente, să-i ferească de efectele dezastruoase ale pandemiei şi să le ofere garanţia unei speranţe într-un viitor mai bun.

De două luni, singurul aspect abordat de cabinetul Cîţu este cel al împărţirii funcţiilor. Pe liberali şi partenerii lor nu-i interesează nici profesionalizarea, nici depolitizarea instituţiilor statului, din contră, politizează tot pentru a-şi recompensa prietenii şi clientela.

„În fişa postului lor nu figurează lenea, incompetenţa şi indolenţa.”

Deşi au vorbit în mod repetat de depolitizarea administraţiei, coaliţia de la ciolan se bate isteric doar pentru bani şi influenţă, negociază ca la piaţă, în afara oricărui control democratic, scoate la mezat statul român şi, expresie supremă a competenţei, a ajuns să tragă la sorţi funcţii publice.

În acest timp, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale pentru 2021 întârzie, pandemia bântuie în continuare, vaccinarea e într-o brambureală totală, iar preţurile cresc susţinut. În schimb, se fac angajări peste angajări, pe criteriul recomandării vocii şi talentului, a unor oameni care nu ştiu nici măcar să lucreze pe calculator

Recomand guvernanţilor să se apuce totuşi de treabă, deoarece timpul trece şi în fişa postului lor nu figurează lenea, incompetenţa şi indolenţa, ci atingerea unor obiective pentru dezvoltarea României şi o viaţă mulţumitoare pentru oameni”, transmitea deputata PSD Cristina-Elena Dinu într-un comunicat de presă remis la 8 februarie.

maiorescu.ro liceulteoretictudorvianugiurgiu.ro