Conform Agerpres, cei doi au fost chemați în judecată de Laszlo Tokes pentru retragerea Ordinului Național Steaua României.

Avocatul Kincses Elod a anunțat luni la Târgu Mureș, chemarea în judecată a celor doi înalţi oficiali, prin deschiderea unei acțiuni în contencios administrativ la Curtea de Apel București.

Apărătorul lui Tokes doreşte anularea decretului prezidențial de retragere a Ordinului Național Steaua României.

”Expediez astăzi la Curtea de Apel București acțiunea în contencios administrativ. În cazul în care nu vom câștiga la Curtea de Apel, vom exercita calea de atac la ÎCCJ. Eu nutresc speranța că președintele trebuie să exercite calea de atac. Nu numai președintele este chemat în judecată, ci și primul ministru al României în calitate de contrasemnatar. Cer anularea Decretului Prezidențial numărul 290 din 04.03.2016 contrasemnat de primul ministru, publicat în Monitorul Oficial partea I numărul 168/04.03.2016, prin care s-a dispus retragerea Ordinului Național Steaua României în grad de cavaler, care i s-a acordat lui Tokes Laszlo prin Decretul Prezidențial nr. 1864/14.12.2009, publicat în Monitorul Oficial 884/2009”, a declarat avocatul lui Tokes.