Privaţii pot accesa peste 500.000 de euro

Privaţii pot accesa peste 500.000 de euro

Dacă în cazul unor programe regionale, cererile au depăşit bugetele acordate, firmele mai au la dispoziţie o mulţime de variante.

Cele mai multe fonduri disponibile sunt în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). Este vorba de 287 de milioane de euro.

O parte din apeluri sunt deja deschise, depunerea proiectelor fiind continuă până la epuizarea bugetului total alocat.

Astfel, 104 milioane de euro sunt alocate pentru "Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare".

Ne puteți urmări și pe Google News

Valoarea granturilor pentru formarea profesională continuă ajunge la aproximativ 36 de milioane de euro, în vreme ce 30 de milioane de euro aşteaptă să fie accesate în cadrul proiectelor destinate programelor doctorale şi postdoctorale în sprijinul cercetării.

Pentru cele două scheme de finanţare (ajutor de stat şi grant) din cadrul "Dezvoltării resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă din mediul rural" sunt alocate 28 de milioane de euro.

Când cererea excede oferta

Alte 209,5 milioane de euro sunt disponibile prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

În cadrul Programului Operaţional Regional (POR) pentru proiectele destinate mediului de afaceri mai sunt disponibile peste 83,5 milioane de euro.

În cazul proiectelor care vizează "Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională" mai sunt fonduri doar pentru nord-est, sud-est, sud şi vest.

Conform directorului Autorităţii de Management pentru POR, Gabriel Friptu, depunerea de proiecte în Bucureşti-Ilfov, unde cererea a depăşit bugetul alocat, e acum suspendată. Tot blocată este şi aplicarea pentru fondurile destinate dezvoltării infrastructurii turistice, întrucât solicitările au depăşit bugetul alocat. "Pentru «Dezvoltarea structurilor de sprijin a afacerilor de importan ţă regională» nu mai sunt bani în Capitală.“, GABRIEL FRIPTU, directorul Autorităţii de Management pentru POR