Evenimentul Zilei > Social > Prioritatea numărul unu a lui Cîțu, în plină criză la Ministerul Sănătății. Românii răsuflă ușurați
Prioritatea numărul unu a lui Cîțu, în plină criză la Ministerul Sănătății. Românii răsuflă ușurați

Prioritatea numărul unu a lui Cîțu, în plină criză la Ministerul Sănătății. Românii răsuflă ușurați

Guvernul a aprobat formularul de comandă pentru 4,2 milioane de doze opţionale de la Pfizer, a declarat joi premierul Florin Cîțu.

Executivul a adoptat memorandumul pentru semnarea celui de-al patrulea formular de comandă de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech/Pfizer, pentru o cantitate de 4,2 milioane de doze opţionale, 300.000 dintre acestea urmând să ajungă în România din trimestrul al II-lea al acestui an, a anunţat, joi, premierul Florin Cîţu.

„Era foarte important să aprobăm memorandumul care stă la baza semnării celui de-al patrulea formular de comandă de vaccin împotriva COVID-19 produs de compania BioNTech/Pfizer, pentru o cantitate de 4,2 milioane de doze opţionale de vaccin (…). Prin acest memorandum, 300.000 de doze vin mai repede în România, ele sunt doze care vin deja din trimestrul II al anului 2021”, a precizat Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat în ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Memorandumul cu tema:  Aprobarea semnării celui de-al patrulea Formular de comandă de vaccin împotriva Covid -19 produs de compania BioNTech / Pfizer pentru o cantitate de  4.260.269 de doze opționale de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer, se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Sănătății.

Conform documentului, Ministerul Sănătății primește aprobarea de a încheia  o nouă comandă pentru achiziționarea a 4.260.269 doze de vaccin împotriva COVID- 19 produs de compania BioNTech / Pfizer. Un număr de 302 042 de doze vor fi disponibile chiar din trimestrul al doilea.

„Continuarea și accelerarea campaniei de vaccinare reprezintă unul dintre obiectivele importante. Astăzi am aprobat achiziționarea  unui număr suplimentar de vaccinuri împotriva COVID-19”, a declarat Florin Cîțu, premierul României.

Bilanț COVID-19, 15 aprilie, România

Până astăzi, 15 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.020.301 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 925.395 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.852 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.