Evenimentul Zilei > Actualitate > Prinţul William a înlăcrimat audienţa cu un mesaj emoţionant despre pierderea mamei sale
Prinţul William a înlăcrimat audienţa cu un mesaj emoţionant despre pierderea mamei sale

Prinţul William a înlăcrimat audienţa cu un mesaj emoţionant despre pierderea mamei sale

Prinţul William a vorbit în cadrul unui eveniment aniversar, dedicat unei fundaţii caritabile, despre memoria şi eforturile umanitare ale mamei sale, prinţesa Diana, în ce priveşte ajutorarea copiilor fără părinţi, ducele de Cambridge subliniind că înţelege ce înseamnă să pierzi pe cineva drag.

Ducele de Cambridge, 33 de ani, a participat recent la aniversarea a 21 de ani de la înfiinţarea fundaţiei caritabile Child Bereavement U.K., la a cărei înfiinţare în 1994 a contribuit şi Prinţesa Diana, iar prinţul William este din 2000 patronul regal al organizaţiei, transmite Agerpres.

“Ceea ce mama mea a observat atunci, şi eu înţeleg acum, este că pierderea celui drag este cea mai dureroasă experienţă pe care un copil sau un părinte o poate îndura”, a spus prinţul William. “Mama mea a fost hotărâtă să-i ajute pe cei nevoiaşi şi ar fi fost foarte mândră, aşa cum sunt şi eu astăzi, de tot ceea ce a reuşit în aceşti 21 de ani organizaţia Child Bereavement U.K”, a mai spus ducele de Cambridge.

Prinţul William avea 15 ani când mama sa, prinţesa Diana, a murit într-un accident de maşină în august 1997. Ducele şi ducesa de Cambridge s-au căsătorit în aprilie 2011 şi au doi copii, George (2 ani) şi Charlotte (5 luni).