După renunțarea la funcția de membru superior al Familiei Regale, Prințul Harry a tăiat o altă legătură cu Prințul William și Kate Middleton.

Fondul Endeavour al lui Harry nu mai are loc în cadrul The Royal Foundation şi s-a unit cu evenimentul sportiv de caritate Invictus Games, conform Daily Star.

Kate și William vor continua separat cu The Royal Foundation, care se concentrează pe sprijinirea britanicilor din prima linie în lupta cu Covid-19.

Într-o declarație pe site-ul oficial al Endeavour Fund se scrie: „Invictus Games Foundation este încântată să anunțe că Fondul Endeavour a fost transferat de la Fundația Regală și în activitatea Fundației Invictus Games.”

Dominic Reid, CEO al Fundației Invictus Games, a declarat: „Fondul Endeavour face lucruri incredibile de mulți ani.

Credem că împreună, ambele organizații vor avea un impact pozitiv și susținut în călătoriile de recuperare și reabilitare ale multor persoane care au suferit vătămări sau boli în timpul serviciului.”

Luna trecută a fost raportat că Prințul Harry a renunțat la una dintre organizaţiile sale de caritate, în ciuda specificării pe site-ul său și al soţiei sale, Meghan Markle.

Prințul în vârstă de 35 de ani și-a părăsit şi rolul de patron al Map Action, care oferă informaţii vitale în timpul situaţiilor de criză.

Sursa citată aminteşte că patronajul său s-a încheiat anul trecut, ceea ce a fost înainte de a renunța la Familia Regală și de a înființa noul său site Sussex Royal.

O sursă regală a spus: „Va fi îngrijorător pentru alții care speră că Ducele şi Ducesa de Sussex nu își vor părăsi organizațiile de caritate.”

Amintim că în luna martie, Prinţul Harry şi Meghan Markle decideau să renunţe la statutul de membri seniori ai Familiei Regale Britanice.

Urma plecarea în Canada, dar pe fondul epidemiei de coronavirus şi a unor interese profesionale, cuplul a decis să se mute în SUA, la Los Angeles.