Evenimentul Zilei > Actualitate > Prinţul Charles nu ştie pe unde să scoată cămaşa. Pe cine să împace mai întâi: Poporul, Regina sau pe fiul său
Prinţul Charles nu ştie pe unde să scoată cămaşa. Pe cine să împace mai întâi: Poporul, Regina sau pe fiul său

Prinţul Charles nu ştie pe unde să scoată cămaşa. Pe cine să împace mai întâi: Poporul, Regina sau pe fiul său

Ştirea că Principele Charles nu este dispus să continue finanţarea fiului său vine şi ca urmare a unui sondaj al YouGov care a sugerat că peste 2/3 din cetăţeni gândesc că perechea nu trebuie să mai primească finanţări de la Ducat.

„Nicio însărcinare publică, niciun ban”. În felul acesta ar fi tunat Principele Charles a doua zi după anunţul lui Harry şi Meghan care au spus că vor să se despartă de  Casa Regală şi că vor să devină „independenţi financiar”. Pe social media, fanii ducilor de Sussex îi apără spunând că ar fi urât din partea familiei regale să le taie toate drepturile în ceea ce priveşte finanţarea.

„N-am intenţia să semnez niciun cec în alb”

Astfel ar fi strigat Principele Charles când a auzit planurile lui Harry şi Meghan. Potrivit celor ce relatează Daily Mail, de fapt tatăl lui Harry şi William a rămas foarte tulburat de anunţul Ducilor de Sussex, exact aşa cum regina ar fi vehiculat ipoteza să retragă cecul pe care perechea îl primeşte anual, de 2.3 milioane de lire sterline.

Într-o declaraţie pentru Times, o sursă a povestit că Principele Charles a clarificat că nu va mai semna cecuri în alb pentru Harry şi Meghan. Sursa a adăugat că atunci când perechea vorbeşte de petrecerea timpului între Regatul Unit şi America, vrea să spună Canada, chiar dacă nu e exclus că ar putea petrece timpul şi în Statele Unite, unde locuieşte mama lui Meghan, Doria Ragland.

Discuţii aprinse

După ce Harry şi Meghan au făcut anunţul, Palatul a declarat: „Discuţiile cu ducele şi ducesa de Sussex sunt într-o fază inţială. Înţelegem dorinţa lor de a adopta o abordare diferită, dar e vorba de chestiuni complicate care cer timp pentru a fi rezolvate”. Perechea va rămâne oricum la Frogmore Cottage şi va avea dreptul la securitatea Statului. Casa lor de la Windsor a fost un cadou al reginei şi-şi vor menţine proprietatea la modul „pentru a avea oricând o casă în Regatul Unit”, notează Huffingtonpost.