Printul Charles, audiat pentru moartea Dianei

Printul Charles, audiat pentru moartea Dianei

Printul Philip si Printul Charles ar putea fi audiati in cadrul anchetei privind moartea Printesei Diana.

Inalta Curte de Justitie din Londra a admis recursul formulat de Mohammed Al Fayed. Rezultatele celei de-a patra anchete privind moartea Printesei Diana nu vor fi analizate de un singur judecator, ci de un juriu popular. Hotararea Curtii londoneze anuleaza decizia initiala a baronesei Elizabeth Butler-Sloss, medicul legist al Casei Regale, care intentiona sa analizeze singura rezultatele anchetei si sa tina audierile cu usile inchise.

Potrivit cotidianului brita-nic "The Telegraph", Al Fayed poate solicita audierea ca martori a Printului Charles si a Printului Philip. El ar putea obtine dreptul legal de a-i audia personal pe cei doi, o perspectiva ingrozitoare pentru printi. Insa, alegerea martorilor revine baronesei Butler-Sloss. Aceasta va anunta maine scopul anchetei care va incepe luna aceasta.

Ipoteza complotului Mohammed Al Fayed crede ca fiul sau, Dodi, si Printesa Diana, decedati in accidentul rutier petrecut in august 1997 la Paris, au fost victimele unui complot: ei ar fi fost asasinati fiindca Diana era insarcinata cu fiul lui Dodi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei doi planuiau sa se casatoreasca, iar Casa Regala nu putea tolera ca Diana sa aduca pe lume un frate musulman pentru printii William si Harry, mostenitorii de drept ai tronului.

Pana acum, trei anchete separate au inlaturat ipoteza complotului. Investigatiile au stabilit ca Lady Di, Dodi si soferul lor, Henri Paul, au murit intr-un accident auto, provocat probabil de starea de ebrietate a soferului.