Evenimentul Zilei > International > Dezvăluiri! Ce metodă ingenioasă a ales prinţesa Diana pentru a-i transmite mesaje cu subînţeles printului Charles
Dezvăluiri! Ce metodă ingenioasă a ales prinţesa Diana pentru a-i transmite mesaje cu subînţeles printului Charles

Dezvăluiri! Ce metodă ingenioasă a ales prinţesa Diana pentru a-i transmite mesaje cu subînţeles printului Charles

Prinţesa Diana trimitea mesaje tacite cu subînţeles printului Charles cu ajutorul fotografiilor publice, dezvăluie Tina Brown care în biografia sa "Cronicile Dianei", arată că, în ultimul an înainte de separare, prinţesa de Wales a folosit mass-media pentru a - trimite mesaje codate - soțului ei, şi cele mai memorabile sunt faimoasele poze din Taj Mahal.

Prințul și prințesa Diana s-au angajat într-un turneu regal din India, în februarie 1992, publicul încă nu știa despre iminenta despărţire care urmaa să fie făcută publică.

După discutarea separării cu regina, de Crăciun, în 1991, cuplul regal a anunțat oficial separarea lor la un an, în decembrie 1992. Cu toate acestea, în timpul călătoriei în India, prințul și prințesa continuau să joace un rol: aparenta menținere a căsniciei lor în fața lumii.

"În India, în timp ce Charles era la Delhi într-o misiune pentru exporturile britanice, Diana nu a ratat să cunoască un turc apreciat de Charles dintr-o vizită anterioară în Taj Mahal și a spus că într-o zi o va aduce soția sa acolo. "Ea s-a fotografiat singură în fața monumentului iubirii conjugale", mai spune a Tina Brown.

 

În timpul vizitei, Diana a declarat jurnalistului Judy Wade: "Este o experiență foarte vindecătoare". Când a fost întrebată ce a vrut să spună, Diana a răspuns: "Lucrează pentru tine."

Imaginile iconice  din Taj Mahal au creat o imagine clară pentru Charles (că e singură), iar banca pe care s-a așezat în fotografii a fost numită "Scaunul Prinţesei Diana". Brown descrie de asemenea cum, în acel moment, Charles, speriat  "a încercat să repare fiasco-ul relației lor publice".

Mai mult, autoarea reaminteşte despre un alt incident public în care Diana îi da semnale precise soţului ei: la sfârșitul unui meci de polo în Jaipur, "și în ajunul Zilei Îndrăgostiților", el "s-a îndreptat spre prințesă pentru a-i da un sărut galant pe buzele".

Dar, spune biograful regal "şi-a mișcat capul într-o parte, în aşa fel încât să n-o poată săruta pe buze, ci deasupra cercelului".

Printul Charles și Printesa Diana

 

Printesa Diana