Trupul neînsufleţit al lui Vancea, care a fost şi antrenor secund al naţionalei de karate tradiţional şi preşedinte al clubului UAMT Universitatea Agora Oradea, a fost găsit astăzi de un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana". Nu se cunosc încă motivele sinuciderii.
Dan Stuparu, președintele Federației Române de Karate Tradițional, a fost șocat în momentul în care a aflat tragica veste. Fostul mare sportiv nu înțelege ce l-a determinat pe fostul său elev să recurgă la un gest extrem.

Nu pot să cred că s-a întâmplat așa ceva. A fost elevul meu. Eram ca un tată spiritual pentru el. Nici eu, nici ceilalți care îl cunoșteam nu putem să înțelegem de ce s-a sinucis. Nu avea motive. Era căsătorit, avea o fată și un băiat. Chiar îmi spunea recent că s-a cam săturat de cantonamente. Că ar vrea să petreacă mai mult timp alături de cei dragi. Era o fire veselă, jovială. Nu știu să fi avut probleme financiare. Chiar nu înțeleg. Un om și un sportiv extraordinar. Primul nostru campion mondial la karate tradițional. Dumenzeu să-l ierte!” ne-a spus azi Stuparu.