Evenimentul Zilei > International > Anunț șocant! Primul Ministru lituanian a anuntat ca are cancer
Anunț șocant! Primul Ministru lituanian a anuntat ca are cancer

Anunț șocant! Primul Ministru lituanian a anuntat ca are cancer

Primul Ministru al Lituaniei, Saulius Skvernelis, a declarat miercuri că a fost diagnosticat ca având un limfom, dar își va continua activitatea și în perioada de tratament pentru cancer.

„Diagnosticul s-a confirmat, este vorba de un limfom în stadiu incipient”, a declarat Skvernelis reporterilor din Vilnius, capitala statului membru al Uniunii Europene.
Domnul Skvernelis a declarat că a fost supus primei sesiuni de chimioterapie marți, adăugând că tratamentul va continua inclusiv în septembrie și octombrie.
„Medicii speră la o recuperare completă, la fel și eu”, a menționat Skvernelis, adăugând că boala care afectează sistemul limfatic nu s-a răspândit la alte organe, în cazul său.
Limfomul a fost detectat în timpul unui control de rutină, în urma alegerilor prezidențiale din luna mai. Boala a fost confirmată în timpul unei operații chirurgicale care a avut loc la începutul lunii august a continuat Skvernelis.
Fost șef al poliției și Ministru de Interne, Skvernelis, în vârstă de 49 de ani, a fost numit Prim-Ministru în decembrie 2016, după victoria Uniunii Fermierilor și Ecologiștilor, de centru stânga, partid politic care l-a susținut la alegeri.
Lituania va organiza alegeri generale în octombrie 2020.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: