„Mă simt ca un bărbat, cu părul scurt și haine de bărbat, cum eram înainte de operația de schimbare de sex. A fost o foarte mare greșeală”, a spus cel ce se numește acum Sorina în emisiunea “Drept la țintă”. Femeia ar vrea să fie din nou bărbat însa nimeni nu o mai poate ajuta deoarece costurile operației sunt foarte mari.

Cazul primului bărbat devenit femeie din România, Sorin Rațiu este cutremurător. S-a născut bărbat dar și-a dorit mai mult ca orice să devină femeie. A reușit, însă urmările operației de schimbare de sex, au fost tragice. Avea 19 ani când s-a decis să facă pasul, iar pentru România era o premieră. La 17 ani după intervenție, Sorina se simte ca un cobai.

Sorina, așa cum se numește acum, trăiește din cerșit și doarme pe unde apucă. Echipa „Drept la țintă” a găsit-o în Sibiu, într-un azil pentru oameni fără adăpost. Cu fața mutilată în urma unei tentative de a scăpa de barbă, Sorina mărturisește: „Îmi plăcea să mă machiez. Îmi plăcea să mă îmbrac în haine de fata.” La 5 ani de la operație, când încă îi creștea barba, niciun medic nu a mai vrut să îi preia cazul. Disperată, Sorina și-a dat cu sodă caustică pe față, convinsă fiind că în acest fel nu îi va mai crește barbă.

Chipul îi e acum cârpit de nenumărate operații estetice care au transformat-o într-un monstru. Regretă nespus decizia luată în urmă cu mai bine de 17 ani. Dar e prea târziu.