Evenimentul Zilei > Politica > PRIMELE DECLARAȚII ale președintelui Klaus Iohannis după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă: „Calitatea legiferării este proastă și rezultatul este foarte îngrijorător”
PRIMELE DECLARAȚII ale președintelui Klaus Iohannis după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă: „Calitatea legiferării este proastă și rezultatul este foarte îngrijorător”

PRIMELE DECLARAȚII ale președintelui Klaus Iohannis după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă: „Calitatea legiferării este proastă și rezultatul este foarte îngrijorător”

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au avut o întrevedere miercuri dimineaţă, la Palatul Cotroceni. Întâlnirea celor doi vine în contextul unor zvonuri despre intenţia Guvernului de a adopta o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis au  mai discutat și pe tema Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce priveşte stadiul pregătirii dosarelor, cât şi referitor la aspectele tehnice, de infrastructură şi program,potrivit dcnews.ro

După întâlnire, președintele României, Klaus Iohannis, a dat primele declarații în care a afirmat:

„Tema o reprezintă legile justiției care au devenit cel mai dezbătut subiect public de când PSD se află la guvernare, ceea ce spune totul despre prioritățile acestui partid. Au început cu OUG 13 și au continuat cu modificările legilor în Parlament. Suntem într-o situație delicată și asta numai din cauza modului în care coaliția a știut să gestioneze într-un mod lipsit de transparență, într-un mod în care în ciuda tuturor criticilor venite de la experți, de la partenerii noștri, că nu suntem singuri în lume care au legiferat cum au dorit. Calitatea legiferării este proastă și rezultatul este foarte îngrijorător.

Timp de un an și jumătate, prin implicarea românilor care au ieșit în stradă, prin eforturile opoziției, am reușit până acum să ferim legile justiției de cele mai nocive modificări. CCR a găsit în patru ocazii diferite neconcordanțe între legile justiției și Constituție, trimitându-le înapoi în Parlament. Mai mult, asupra acestor legi, s-a pronunțat la solicitarea mea și Comisia de la Veneția. A emis o opinie care arată fără echivoc că modificările afectează independenta justiției, eficiența actului de justiției și au un impact negativ asupra luptei anticorupție.”